Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ξεπέρασε και τον Σόιμπλε το θράσος του Ντάισελμπλουμ:"Τσίπρας και Βαρουφάκης να σταματήσουν τις συνεντεύξεις και να γίνουν πιο ευσυνείδητοι για να σώσουν την Ελλάδα"!

Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι

- Υπάρχει plan B για την Ελλάδα τόσο από την ευρωζώνη όσο και από την Ολλανδία, είπε ο Ντάισελμπλουμ
- «Επιδιώκουμε μία σταθερή συμφωνία που θα οδηγήσει σε μέτρα μεταρρυθμίσεων», είπε ακόμα
- Δήλωσε για ακόμα μια φορά ευτυχής για τον παραγκωνισμό του Βαρουφάκη


Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διεκδικεί πλέον επάξια τον τίτλο του
πιο αντιπαθούς για τους Έλληνες ευρωπαίου πολιτικού ακόμα και από την Άνγκελα Μέρκελ.

Ειδικά τα τελευταία 24ωρα ο επικεφαλής του Eurogroup δείχνει να αδυνατεί να καταλάβει ότι εκπροσωπεί έναν από τους πιο ισχυρούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, μιλώντας σε ολλανδούς βουλευτές, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για διάφορες εκβάσεις στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές τους.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει “Plan B” για την Ελλάδα:

«Το ερώτημα είναι, είναι η Ολλανδία προετοιμασμένη, ή είναι η ευρωζώνη προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Η απάντηση σε αυτό είναι “ναι”».

Είπε ακόμα ότι «Επιδιώκουμε μία σταθερή συμφωνία που θα οδηγήσει σε μέτρα μεταρρυθμίσεων» και πρόσθεσε ότι το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη και αποφασίζει μόνη της για την προσαρμογή του ορίου του ELA.

Είπε ακόμα ότι ελπίζει πως θα γίνουν πιο επικοδομητικές οι συνομιλίες με την Ελλάδα μετά τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας και τον παραγκωνισμό του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ελπίζω να κάνουμε μια καινούρια αρχή αυτή την εβδομάδα», είπε και όταν ρωτήθηκε για όσα μεταδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ ότι οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης έχουν αποφασίσει πολλές οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να ικανοποιήσουν τους δανειστές έσταξε φαρμάκι:

«Ελπίζω να δοθεί λιγότερος χρόνος σε συνεντεύξεις και περισσότερος σε πιο ευσυνείδητη δουλειά για να διατηρήσουν την Ελλάδα από την απειλητική άβυσσο».

πηγή: Reuters
http://www.newsit.gr/
Read more: Go to TOP and Bottom