Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Για τις 7 Μαίου διακόπηκε η δίκη της Χ.Α.: Απουσίες, προβλήματα και ένταση στην πρώτη μέρα της δίκης (φωτο)


Μόλις 2 ώρες διήρκεσε η πρώτη ημέρα της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής. Η διαδικασία ξεκίνησε με την ανάγνωση των ονομάτων των κατηγορουμένων.
Πριν καλά καλά ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής διακόπηκε, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε την έναρξή της για την 7η Μαΐου, προκειμένου να διοριστούν συνήγοροι υπεράσπισης για τους κατηγορουμένους που δεν είχαν.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν να μεταφερθεί η δίκη στο Εφετείο καθώς δεν εξυπηρετείται, όπως είπαν, ούτε η δημόσια τάξη ούτε η δημοσιότητα της δίκης. Ο δήμαρχος Κορυδαλλού είπε ότι στις 7 Μαΐου θα είναι και πάλι κλειστά τα σχολεία και πάλι θα έχουμε τραυματίες..." Κάνω έκκληση" τόνισε ο δήμαρχος για να ακούσει την εισαγγελέα να λέει ότι συμφωνεί αλλά" είναι θέμα της πολιτείας και πρέπει να ληφθεί υπόψη ο μεγάλος αριθμός των κατηγορουμένων. Όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός η αίθουσα τελετών του εφετείου είναι ήδη κατειλημμένη και πρέπει να βρεθεί λύση... Και κατέληξε "η δίκη θα αρχίσει εδώ και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε αίθουσα που θα δημιουργηθεί".
Η διαδικασία
Διαδικαστικά ζητήματα απασχόλησαν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Είκοσι λεπτά μετά τις 9 η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας εκφώνησε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, Νίκο Μιχαλολιάκο να είναι απών από την ακροαματική διαδικασία.
Απόντες επίσης ήταν ακόμα δεκατέσσερις πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος της οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
 
Πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες δήλωσαν παρών μέσω τηλεδιάσκεψης (ακούγονταν μόνο) καθώς βρίσκοταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη ΓΑΔΑ. Τελικά το Δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό δικηγόρου υπεράσπισης σε έναν κατηγορούμενο και προκειμένου να του προσκομμιστεί το σχετικό έγγραφο διέκοψε για άλλη ημέρα και συγκεκριμένα για τις 7 Μαϊου 2015.
Νωρίτερα ο Δήμαρχος Κορυδαλλού έκανε έκκληση ενώπιον του Δικαστηρίου για την μεταφορά της δίκης από την πόλη του σε άλλη περιοχή.
Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του απάντησε πως με υπουργική απόφαση ορίστηκε αυτή η αίθουσα, καθώς αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος στο Εφετείο της Αθήνας.
Η εισαγγελέας τόνισε επίσης πως μπορεί να ξεκινήσει η δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού και μετά να μεταφερθεί στο Εφετείο της Αθήνας όταν βρεθεί κατάλληλος χώρος.
Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα
Ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα στον Κορυδαλλό ενόψει της δίκης της Χρυσής Αυγής. Τελικά οι φόβοι για επεισόδια επαληθεύθηκαν, αφού όπως κατάγγειλαν μάρτυρες κατηγορίες, έπεσαν θύματα επίθεσης από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται για φίλους του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε ο συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, οπαδοί της ΧΑ επιτέθηκαν και χτύπησαν μάρτυρες κατηγορίας. Ο ένας, ο Μιχάλης Ξυπόλιτος, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Δύο θύματα της επίθεσης πήγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά να καταθέσουν για το περιστατικό.
Καταγγελίες για επιθέσεις από νευροχειρουργό του Γενικού Κρατικού Νίκαιας
Mε ένα tweet o Παναγιώτης Παπανικολάου, νευροχειρουργός, επιμελητής Α' στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας που γειτνιάζει με τις φυλακές Κορυδαλλού, αναφέρθηκε σε μια κατάσταση με την υπόμνηση «επείγον».
Γράφει ο γιατρός στο tweet που ανήρτησε γύρω στις 10.20 «ΕΠΕΙΓΟΝ. Κορυδαλλός. Καταγγελίες ΤΩΡΑ πως φασιστικές συμμορίες επιτίθενται άνανδρα σε αντιφασίστες διαδηλωτές αν τους βρίσκουν απομονωμένους».
Διαδηλωτές έδιωξαν τον Νίκο Ορφανό
Διαδηλωτές με καλυμμένα χαρακτηριστικά κινήθηκαν εναντίον του βουλευτή του Ποταμιού Νίκου Ορφανού, στην αντιφασιστική διαδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής.
Σημειώθηκε όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους είδαν τον βουλευτή στο σημείο. Η αντίδρασή τους ήταν να τον σπρώξουν και να του πουν να φύγει από τη συγκέντρωση, γιατί «το κόμμα που εκπροσωπεί είναι υπέρ του Μνημονίου».
Το περιστατικό δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού οι ψυχραιμότεροι επικράτησαν και ο κ. Ορφανός απομακρύνθηκε από το σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom