Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Όχι και πέμπτη φάλαγγα ο Λοβέρδος!

του Θανάση Καρτερού

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξέρει ότι η αλήθεια είναι πάντοτε επαναστατική. Δεν πρόκειται λοιπόν να ενοχληθεί αν πούμε την αλήθεια: Ο Ανδρέας Λοβέρδος ορθώς οργίστηκε όταν τον χαρακτήρισε στη Βουλή εκπρόσωπο κάποιας πέμπτης φάλαγγας.

Διότι τι είναι πέμπτη φάλαγγα;

Εκείνοι που, ενώ οι τέσσερις φάλαγγες πολιορκούν φανερά τη χώρα, δρουν μυστικά πίσω από τις γραμμές των πολιορκημένων. Αναπαράγουν την εχθρική προπαγάνδα, υπονομεύουν το ηθικό, αποδιοργανώνουν την αντίσταση.

Ανήκει σε αυτή την κατηγορία ο Λοβέρδος; Ακόμα χειρότερα: Υπάρχει τέτοια -πολιτική- φάλαγγα στη σημερινή Ελλάδα; Να τους πεις δεύτερη φάλαγγα, εντάξει. Να τους πεις τρίτη, ή τέταρτη, πάει στα κομμάτια. Αλλά από πού κι ως πού πέμπτη; Αφού οι άνθρωποι ό,τι κάνουν το κάνουν φανερά. Φάτσα φόρα. Με θάρρος, ου μην και με θράσος, θα λέγαμε. Μπροστά ο Σόιμπλε, λίγο παραπίσω ο Ντράγκι, παραπλεύρως ο Ντάισελμπλουμ, και παρά τω Ντάισελμπλουμ ο Λοβέρδος. Και ο Βενιζέλος. Και ο Σαμαράς. Και ο Σταύρος βεβαίως, βεβαίως.

Φάλαγγα μαχητική, φανατισμένη, αδίστακτη; Μάλιστα. Που διαθέτει βαρύ προπαγανδιστικό οπλισμό, κανάλια μεγάλου βεληνεκούς, έντυπα μεγάλης κυοφορίας -ναι, ναι, κυοφορούν κάθε μέρα κι ένα πιο τρομερό alien. Και έμψυχο δυναμικό με πτυχία από τα καλύτερα πανεπιστήμια, ξένα κατά προτίμηση. Αλλά οι άνθρωποι δεν δρουν καθόλου κρυφά. Μπορεί να έχουν κρυφούς καημούς και κρυφότερες επιθυμίες, αλλά στα φανερά κάνουν ό, τι κάνουν. Με δημοσιότητα, προβολείς, σκηνοθέτες, μονταζιέρες.

Επ' αυτού ποιος έχει αμφιβολίες; Εκβιάζουν οι δανειστές; Αναπαράγει τον εκβιασμό η φάλαγγα. Στραγγαλίζουν οι δανειστές; Καλά μας κάνουν, διακηρύσσει η φάλαγγα. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο; Από κοντά και η φάλαγγα. Επιτίθενται στον Βαρουφάκη ότι δεν είναι σοβαρός; Υπερθεματίζει ο Λοβέρδος ότι είναι κλόουν. Την πέφτουν στον Λαφαζάνη για τη συμφωνία με τους Ρώσους; Τσουπ και ο Λοβέρδος με επίκαιρη ερώτηση για την ενεργειακή πολιτική. Με ολίγο από ρήξη και δραχμή.

Τούτων δοθέντων, συγγνώμη, αλλά ο Λοβέρδος έχει τα δίκια του. Φάλαγγα, ναι. Αλλά με τις μνημονιακές στολές, με τους σταθμούς -τηλεοπτικούς κατά προτίμηση- ανεφοδιασμού, με τα ιδρύματα -τραπεζικά κατά προτίμηση- χρηματοδότησης, με τα κέντρα -διεθνών προδιαγραφών κατά προτίμηση- εκπαίδευσης, πέμπτη δεν τους λες. Εμπρός η δόξα η παλιά μας, να ξαναζήσει είναι καιρός, τραγουδούν όπως οι παλιοί φαλαγγίτες. Ανοιχτά όμως. Να φύγει από τη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ κι ας εγκατασταθεί στο Μαξίμου ο Σόιμπλε, που λέει ο λόγος.

Συνεπώς δεν θα ήταν κακό να ζητήσει συγγνώμη ο Λαφαζάνης από τον Λοβέρδο και τους λοιπούς της φάλαγγας. Δείξε μια μεγαλοψυχία, υπουργέ. Μίλα τουλάχιστον για τεσσεράμισι φάλαγγα. Αλλά όχι και για πέμπτη...

ΑΥΓΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι σημαντικο και δεν πρεπει να υποτιματε οτι ο Λοβερδος περασε και
απο δυο υποργεια οπου διατελεσε και
υπουργος Το Υγειας και το παιδειας
οπου κοντεψε να τα ισοπεδωσει και
της συνεπειες αυτης της πολιτικης
σ αυτα τα δυο υπουργεια που ειναι
καθοριστικης σημασιας για την επιβιωση μιας χωρας θα περασουν χρονια μεχρι να επουλωθουν Τι αριθμο στη βαθμιδα της φαλαγκας εχει ο Λοβερδος ειναι δευτερευ
ουσας σημασιας το κυριαρχο ειναι
οτι ο Λοβερδος εχει στο ενεργη
τικο του βαρεια ανομιματα και ανηκει στην κατηγορια των πιο διεφθαρμενων πολιτικων και ειναι
ικανος να διαπραξει σε βαρος της
Ελλαδας και του ελληνικου ακομα πιο βαρια αδικηματα κακουργη
ματικου χαρακτηρα μελιτο

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Μελιτο ξεχνάς ότι ο Λοβέρδος πρώτα απ' όλα έβαλε ταφόπλακα σε εργασιακά και ασφαλιστικά ως υπουργός Εργασίας του Γιωργάκη... Μετά με την εμπειρία που απέκτησε ανέλαβε να ισοπεδώσει και την Υγεία και την Παιδεία!!!!

Και το άρθρο το ίδιο με σένα λέει:ότι είναι από τους φανερούς εχθρούς αυτής της πατρίδας κι όχι πεμπτοφαλαγγίτης,δηλαδή κρυφός!

Δεν ντρέπεται το παλικάρι,παίζει στα ίσια ότι σενάριο του δώσουν....

Ανώνυμος είπε...

Με το σχολιο μου δεν ειχα την παραμικρη προθεση να αντιδικησω με
τον αρθρογραφο παρα ελαβα απλα το εναυσμα να εκφρασω κι εγω
την οργiλη μου εναντια σ αυτον τον ξενοδουλο Λοβερδο
Τωρα οσο για τα επιτευγματα του στο υπουργειο εργασιας που
εσεις προσθεσατε πρωτα απ ολα σας ευχαριστω αλλα συγχω
ρεστεμε που δεν ειμαι υδροκεφαλος να ξερω και να τα θυμαμε
ολο τον κυκεωνα των κακουργηματων αυτης της κλεφτοσυμμοριας
συναγωνιστικα χαιρετισματα melito

Read more: Go to TOP and Bottom