Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Βουλγαρία - Στο κόκκινο η ταλαιπωρία των οδηγών

- Αντίποινα για για τον «προληπτικό φόρο» 26%;
- Οι ουρές που σχηματίζονται φτάνουν ακόμη και τα 4 χλμ

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται από το βράδυ του Σαββάτου στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα σε όλα τα μεθοριακά σημεία διέλευσης.

Οι αρχές τις γειτονικής χώρας προχώρησαν, ξαφνικά, σε εξονυχιστικό έλεγχο όλων των οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται της χώρας με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να πραγματοποιείται με δραματική καθυστέρηση.


Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι ουρές των Ι.Χ. από την πλευρά τόσο της Ελλάδας όσο και από την πλευρά της Βουλγαρίας άγγιζαν ακόμη και τα 4 χιλιόμετρα! Τα πρώτα προβλήματα έγιναν αισθητά αρχικά στον μεθοριακό σταθμό της Κομοτηνής ωστόσο όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία αντίστοιχη είναι η εικόνα σε όλα τα μεθοριακά σημεία.

Αντίποινα για το 26%;
Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά είναι οι λόγοι που πυροδότησαν την ταλαιπωρία των οδηγών και την ξαφνική αλλαγή του τρόπου ελέγχου των διερχόμενων οχημάτων από πλευράς της γειτονικής χώρας.

Πριν από μερικές ημέρες, είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορές κατά τις οποίες η Βουλγαρία φέρεται να απειλεί την Ελλάδα με αντίποινα για τη διάταξη που προωθεί η Ελληνική Βουλή και η οποία προβλέπει την προκαταβολή φόρου 26% επί της συναλλαγής που έχει μια επιχείρηση με εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες που διέπονται από προνομιακό φορολογικό καθεστώς, όπως αυτές της γειτονικής χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ φέρεται να απέστειλε έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα σε Υπουργό της ελληνικής Κυβέρνησης ότι αν η ελληνική πλευρά εμμείνει στην απόφασή της αυτή τότε η χώρα του θα επιβάλλει έξτρα φόρο στον εξερχόμενο τουρισμό προς την Ελλάδα και στα προϊόντα που εισάγει η Βουλγαρία.

Δεν αποκλείεται η ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται οδηγοί που επιχειρούν να ταξιδέψουν από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, μέσω της Θράκης αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας, ή και το αντίστροφο, να σχετίζεται με όσα έχουν δει τη φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα γύρω από την εφαρμογή του προληπτικού φόρου.

Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στον Μεθοριακό Σταθμό της Κομοτηνής, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης ανέφερε πως “θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός υπηρεσιακών διαδικασιών. Δεν θέλω να το συνδέσω με οτιδήποτε άλλο, ειδικά με ζητήματα που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

http://www.thrakitoday.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: