Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Γνωρίζουν τους ληστές του Διστόμου,που παραμένουν άφαντοι - Ποιος είναι ο “καρφάκιας” που συνελήφθη το 2008 στο Αγρίνιο


Η ΕΛ.ΑΣ συμπλήρωσε το παζλ με τα άτομα που συμμετείχαν στην ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο.

Το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σκάφος που είχαν παρατήσει σε παραλία του Ξυλόκαστρου και οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας «φώτισαν» τα πρόσωπα των δραστών τα οποία είναι στην ομάδα Μαζιώτη, όπως αρχικά πίστευε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση αναζητούνται, εκτός του 35χρονου Γιώργου Πετρακάκου,στενός συνεργάτης του Ν. Μαζιώτη, και ο 44χρονος «ληστής τραπεζών» Σπύρος Χριστοδούλου οποίος έχει κατηγορηθεί την περίοδο 1995-2010 και για άλλες ληστείες και εκβιάσεις, όπως και ένας 42χρονος ποινικός που είχε κατηγορηθεί το 2006 για υποβοήθηση της πρώτης απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Το συγκεκριμένο άτομο θεωρείται δραπέτης αφού έχει παραβιάσει πενθήμερη άδεια.

Η αντιτρομοκρατική βλέποντας συνεχώς τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας τόσο την ώρα της ληστείας όσο και τις προηγούμενες ημέρες αλλά και από τις περιγραφές που είχαν από τους αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν τους δράστες.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους συνεχίζονται από την Ασφάλεια Αττικής. Από την Αστυνομία έχουν στηθεί μπλόκα παντού για τον εντοπισμό των τριών ενόπλων, ενώ συνεχίζονται οι εργαστηριακές έρευνες από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πηγή: real.gr

Ο “καρφάκιας” που συνελήφθη το 2008 στο Αγρίνιο μεταξύ των ληστών στο Δίστομο

Κοντά στην πλήρη εξιχνίαση της ληστείας στο Δίστομο είναι η Αστυνομία καθώς φέρεται πλέον να γνωρίζει τα στοιχεία των δραστών ενόσω βέβαια αυτοί είναι άφαντοι.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης εις εκ των ληστών είναι ο 44χρονος ληστής τραπεζών Σπύρος Χριστοδούλου και ο στενός συνεργάτης των Μαζιώτη-Παλαιοκώστα , ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος.

Στην τριάδα φέρεται να μετείχε και ένας ποινικός 42 ετών που είχε παρτίδες και με το Αγρίνιο. Είναι δραπέτης φυλακών και συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλβανού Αλκέτ Ριζάι στην περιβόητη απόδραση τους το 2006 με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αυτός φέρει το παρατσούκλι «καρφάκιας» (λόγω του χαρακτηριστικού κουρέματός του) και συνελήφθη τον Αύγουστο του 2008 στο Αγρίνιο όπου είχε έρθει για να συναντήσει μια φίλη του.

Φυλακίστηκε στο Δομοκό και το 2013 έχοντας πάρει πενθήμερη άδεια απλώς δεν… επέστρεψε στη Φυλακή.
Για τον εντοπισμό των αδίστακτων ληστών του Διστόμου πάντως η αστυνομική κινητοποίησηση είναι μεγάλη και έχουν στηθεί μπλόκα σε πολλές περιοχές.
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom