Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ένταση στη ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη - Κλήθηκε η Αστυνομία (βίντεο)

-Δύο περιπολικά οχήματα της Αστυνομίας κατέφτασαν στο εργοστάσιο 
-Δέχθηκε απειλές και κάλεσε την Αστυνομία, αναφέρει η Διοίκηση 
-"Απειλήθηκε" με σύλληψη ένας εκ των δύο προέδρων των Σωματείων Εργαζομένων 

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, με τον πρόεδρο ενός εκ των δύο Σωματείων Εργαζομένων κ. Γιάννη Ζαπτή να απειλείται ακόμη και με σύλληψη.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί, όταν σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διοίκηση κάλεσε τους εργαζόμενους της Bio, θυγατρική της ΣΕΚΑΠ, σε συνάντηση στην οποία ωστόσο παρέστη και ο κ. Ζαπτής. 

Από πλευράς της διοίκησης ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων να αποχωρήσουν, καθώς επισημάνθηκε πως πρόκειται για διαφορετική εταιρία, την Bio, και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να παραστούν εκεί ως εκπρόσωποι.



Τόσο ο κ. Ζαπτής, όσο και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές αρνήθηκαν, λέγοντας πως οι ίδιοι εκπροσωπούν τους εργαζομένους και έχουν κάθε δικαίωμα να βρίσκονται στη συνάντηση. 

Η διοίκηση ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας, καθώς η κατάσταση είχε οξυνθεί, ενώ στο σημείο κατέφτασαν δύο περιπολικά οχήματα, με τον κ. Ζαπτή να απειλείται με σύλληψη, κάτι που βέβαια δεν συνέβη ποτέ καθώς τα πνεύματα κατευνάστηκαν.

Μιλώντας στο ThrakiToday.com ο νομικός σύμβουλος της ΣΕΚΑΠ ανέφερε πως ακούστηκαν απειλές για τη διοίκηση και για αυτό κλήθηκε η Αστυνομία, ωστόσο τόνισε πως δεν θα δοθεί συνέχεια, δικαστικώς, στο επεισόδιο μιας και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «εμείς δεν επιδιώκουμε τη όξυνση και τη φασαρία, μας ενδιαφέρει το καλό της επιχείρησης και αναζητούμε την καλύτερη δυνατή λύση για όλους τους εργαζόμενους».  

Όπως φαίνεται ωστόσο οι σχέσεις εργαζομένων – διοίκησης βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, με τους πρώτους να συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας παράλληλα πως δέχονται ασφυκτικές πιέσεις για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.
http://www.thrakitoday.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom