Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Είναι αδίσταχτοι - Οδηγούν χιλιάδες πολίτες στην φυλακή!


Οταν πριν λίγο καιρό ακούγαμε έναν δικηγόρο που ανήκει στον συντηρητικό πολιτικό χώρο και μόνο για αντιπολιτευτική διάθεση δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς, τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο να μας λέει ότι είναι «υποψήφιοι για φυλακή», 3.500.000 (!!!!) συμπολίτες μας,  γιατί το υπουργείο Οικονομικών έχει βάλει σε εφαρμογή ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο όποιος πολίτης χρωστάει στο δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ διαπράττει ποινικό αδίκημα, το οποίο είναι αυτόφωρο που σημαίνει ότι για 18 μήνες μπορεί ανά πάσα στιγμή να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην φυλακή, το θεωρήσαμε υπερβολή. 
Δείτε αυτό το βίντεο


Κι όμως έρχεται σήμερα η βδομαδιάτικη εφημερίδα «Το Παρόν» να μας πει τα ίδια χαμπάρια. Ότι δηλαδή αυτή η φάμπρικα ξεκίνησε και μάλιστα έχουν εκδοθεί 7.500 (!!!) εντάλματα σύλληψης πολιτών για χρέη σε εφορίες και ΙΚΑ.

«Εχει τρελαθεί η κυβέρνηση και πάει να βάλει λουκέτο όχι μόνο στην Αγορά αλλά και σε χιλιάδες σπίτια» συμπληρώνει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα. Θα διαφωνήσουμε μ’ αυτή την εκτίμηση. Τετρακόσια τα ‘χει το πολιτικό προσωπικό των αστών. Ένα τρομοκρατικό μήνυμα θέλει να στείλει σε άνεργους, μικροεπαγγελματίες, εργαζόμενους:Ξεπουλήστε  στους σύγχρονους μαυραγορίτες-τοκογλύφους ότι έχετε και δεν έχετε για να πληρώσετε γιατί διαφορετικά πάτε κατευθείαν στην μπουζού. 

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και μάλιστα με την άδεια του κράτους τα λεγόμενα «ενεχυροδανειστήρια» που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία και ανάγκη. Πάνω από 3.000 τέτοια μαγαζιά λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα –και αδιευκρίνιστος αριθμός «κορακιών» που κάνουν την ίδια δουλειά στην ζούλα- με τα παρασιτικά αυτά στοιχεία που εκμεταλλεύονται την απόγνωση του κόσμου να γίνονται  πάμπλουτα. (Δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις εδώ κι εδώ).

Σχόλιο: "Η καμήλα αν δεν γονατίσει δεν μπορείς να την φορτώσεις" (Αιγυπτιακή παροιμία

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom