Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Παρελάσεις σ' όλη τη χώρα με... κάγκελα,ΜΑΤ,πανό,μαύρες σημαίες και προσαγωγές (φωτο και βίντεο)


Φρούριο θύμιζαν σήμερα οι πόλεις σε όλη τη χώρα, υπό το φόβο κινητοποίησεων και επεισοδίων στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ».
Κυρίαρχούσαν παντού τα κάγκελα για τον φόβο των ιουδαίων... δεν έλλειψαν και οι προσαγωγές αλλά και οι μαύρες σημαίες στο Καστελόριζο

Δείτε στιγμιότυπα από μερικές πόλεις:

Ηράκλειο
Με γιουχαϊσματα αλλά και χτυπώντας τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, υποδέχτηκαν ομάδες πολιτών στο Ηράκλειο, τον Υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, το βουλευτή της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκη και εκπροσώπους των τοπικών φορέων, που βρέθηκαν εκεί για την τελετή της κατάθεσης στεφανιών.

Μάλιστα την ώρα που κατέθεταν στεφάνι οι κύριοι Κεγκέρογλου και Σενετάκης οι αποδοκιμασίες έγιναν πιο έντονες, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να εκσφενδονίσουν προς το μέρος τους και πλαστικά ποτήρια με καφέ.

Πύργος

Και στη σημερινή μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο τοποθετήθηκαν κάγκελα υπο τον φόβο επεισοδίων. Η αστυνομία έχει πάρει αρκετά μέτρα προστασίας ώστε να αποφευχθούν επεισόδια παλαιότερων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προβεί σε σύλληψη ενός ή δυο ατόμων όπου είχαν αντικυβερνητικά φυλλάδια όπου επρόκειτο να τα πετάξουν στην παρέλαση.

Αθήνα


Και φέτος, η παρέλαση έγινε για... λίγους, με τους γονείς των μαθητών που παρέλασαν να κάθονται μακριά, πίσω από τα κάγκελα!Σημειωτέον παρήλασαν μόνο οι σημαιοφόροι από κάθε σχολείο!!!


Φέτος, όμως, τίποτα δεν θύμιζε άλλα χρόνια. Ούτε και είχε τη διάρκεια άλλων ετών. 47 λεπτά, τόσο κράτησε...
247 σχολεία μετείχαν στην παρέλαση. Από το καθένα, παρέλασαν έξι μαθητές!

Θεσσαλονίκη

- Ένταση κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη
- Απουσίασαν ο Ε.Βενιζέλος και οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ.
- Εκτός από τον Κάρολο Παπούλια, στην εξέδρα των επισήμων οι κύριοι Τζιτζικώστας και Μπουτάρης
- Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στάθηκε μαζί με τον κόσμο, μακριά από την εξέδρα
- Η αστυνομία μπλόκαρε τους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα - Δείτε το βίντεο
- Πέταξαν τα πολεμικά αεροσκάφη αλλά δεν ήταν ορατά λόγω της πυκνής ομίχλης

Κάποιοι από τους διαδηλωτές ανέβηκαν πάνω στην πεζογέφυρα, δίπλα από το "Μακεδονία Παλλάς" προκαλώντας πονοκέφαλο στους αστυνομικούς. Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ιδιαίτερα ανήσυχες για να μην υπάρξουν προβλήματα.







Αγρίνιο
Εντυπωσιακή και χωρίς παρατράγουδα η παρέλαση στο Αγρίνιο

Πιερία

Σε τρεις προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής στην Πιερία προχώρησε πριν από λίγο η αστυνομία.
Άναλυτικά, όταν τα τρία άτομα κατέθεσαν στεφάνι για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, η αστυνομία το έκανε στην άκρη με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή των Χρυσαυγιτών. Όταν πήγαν να ζητήσουν τον λόγο από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν.
http://seleo.gr/

Ρόδος


Κάγκελα παντού πέριξ της πλατείας δημαρχείου Ρόδου για την παρέλαση... Δρακόντεια τα αστυνομικά μέτρα για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων κατά των πολιτικών που θα παραστούν. Εξέδρα επισήμων δεν έχει στηθεί όπως στις τελευταίες παρελάσεις. τα κάγκελα και οι σημαίες στα κτίρια της περιφέρειας και του δήμου δίνουν τον τόνο της ημέρας... Η παρέλαση διεξήχθη χωρίς παρατράγουδα. http://verena.gr/

Καστελόριζο


Με μαύρες σημαίες και με πάνω θα παραβρεθούν αύριο στην παρέλαση του ακριτικού Καστελόριζου μαθητές και γονείς σε ένδειξή διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην εκπαίδευση που συνεχίζουν και υπάρχουν παρ'οτι είναι σχεδόν δύο μήνες απο τότε που άνοιξαν τα σχολεία. http://verena.gr

Κατάμαυρα και στην Τήλο
Στα μαύρα ντύθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου της Τήλου. Πενθούσαν τον καθηγητή και γυμνασιαρχών του που έφυγε τόσο άδικα, πενθούσαν και τα χάλια της εκπαίδευσης στα μικρά μας νησιά. Τα παιδιά και του δημοτικού όπως και του γυμνασίου και λυκείου δεν παρέλασαν, για τα προβλήματα, για τα κενά στην εκπαίδευση αλλά και την εμμονή στην εφαρμογή εγκυκλίων που δεν ε΄χουν καμιά θέση σε νησιά σαν τη Τήλο, το Καστελόριζο και άλλα. Συγκλονιστικές είναι οι ομιλίες δύο μαθητριών, της Χριστίνας, του δημοτικού σχολείου της Τήλου και της Πόπης, του Γυμνασίου Που ακούστηκαν σήμερα στο μικρό νησί της Τήλου.
http://verena.gr/

Σύρος
κάτι διαφορετικό....

Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθους μαθητών η καθιερωμένη στεφάνωση η οποία γίνεται στην Ερμούπολη κάθε παραμονή εθνικής επετείου, ενώ την παρακολούθησε πολύς κόσμος, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο.

Η κατάθεση στεφανιών έγινε σε 7 μνημεία της πόλης. Στην προτομή του Ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου, στο Ηρώο των Πεσόντων, στο μνημείο Πεσόντων Ιερολοχιτών, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στην Προτομή του Πυρπολητή Κανάρη, στον ανδριάντα του Ναυάρχου Μιαούλη και για πρώτη φορά στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης.



http://cyclades24.gr

Ζωγράφου
Γυμνάστρια απείλησε με αποβολή μαθητή που φορούσε αντιφασιστικό περιβραχιόνιο στην παρέλαση στου Ζωγράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom