Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Σήμερα η δίκη του "δράκου" της Πάρου - Στη Βοστόνη η 16χρονη Μυρτώ

Συνεχίζεται η αποθεραπεία της 16χρονης.

 Σήμερα αρχίζει η δίκη του Πακιστανού που κατηγορείται για τον βιασμό και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 15χρονης τότε Μυρτούς.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Σύρου θα βρεθεί σήμερα ο Πακιστανός που κατηγορείται ότι τον Ιούλιο του 2012 είχε βιάσει και αποπειραθεί να δολοφονήσει την 16χρονη Μυρτώ στην Πάρο.

Στη δίκη θα παραστούν και οι γονείς της 16χρονης, οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Βοστόνη, όπου βρίσκονται με την κόρη τους σε κέντρο αποκατάστασης από τις αρχές Ιουνίου.
Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει την προηγούμενη Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα των γονέων του κοριτσιού, οι οποίοι ήθελαν να είναι παρόντες στο δικαστήριο.

Σε δηλώσεις της στο Μega, η μητέρα της Μυρτούς ανέφερε δεν ζητεί εκδίκηση:
"Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τίποτα που να αφορά αυτό το πλάσμα (τον Πακιστανό) γιατί όσο και να το σκεφτώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τρελαθώ. Κοιτάω μόνο τη Μυρτώ. Πως θα αντιμετωπίσω τα προβλήματα της. Για μένα είναι πολύτιμη".

Για την κατάσταση της υγείας της κόρης της η κ. Κοτρώτσου σημειώνει ότι η βελτίωση όσον αφορά την κίνηση και την ομιλία είναι υποτυπώδης και μόνο όσον αφορά τη νόηση υπάρχει κάποια βελτίωση.

"Το κυριότερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μυρτώ αυτή τη στιγμή είναι από κάποιες κρίσεις νευρικές που καταλήγουν σε επιληπτικές", υπογραμμίζει.

Η οικογένεια της Μυρτούς έχει ζητήσει την αναβολή της δίκης για ανθρωποκτονία καθώς η μητέρα είναι και η μοναδική μάρτυρας κατά του Πακιστανού, ο οποίος σχεδίαζε όπως φαίνεται την επίθεση στο κορίτσι αρκετό καιρό.

"Είμαι η μοναδική αυτόπτης μάρτυς. Είμαι η μοναδική που τον είδε πως κοιτούσε και τι έκανε, πριν κάνει ο,τι έκανε. Είμαι η μοναδική που μπορεί να περιγράψει με σαφήνεια τον τρόπο, που μελετούσε τις κινήσεις μας", λέει χαρακτηριστικά η μητέρα της Μυρτούς.

Παρά το δράμα που ζει η οικογένεια της Μυρτούς η ελληνική γραφειοκρατία παραμένει δύσκαμπτη με αποτέλεσμα η μητέρα του κοριτσιού να κάνει έκκληση ώστε να παραταθεί η νοσηλεία και τονίζει:
"Ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των δύο μηνών που ζητάμε επιπλέον ώστε να ρυθμιστεί με φάρμακα η θεραπεία αυτών των κρίσεων που παθαίνει".

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιουλίου 2012 ο δράστης Αχμέτ Βακάς, 21 ετών, επιτέθηκε στο κορίτσι που καθόταν κι άκουγε μουσική χτυπώντας με απίστευτη αγριότητα το κεφάλι της στα βράχια. Ο Πακιστανός που είχε εγκαταλείψει την Πάρο και διέμενε σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα συνελήφθη σχεδόν μία εβδομάδα μετά την επίθεση.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom