Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Θρασύς,κυνικός και είρων ο Άδωνις για τις εικόνες σοκ στον Ευαγγελισμό: «Καθημερινό φαινόμενο στα μεγάλα νοσοκομεία»!

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις τραγικές σκηνές που είδαν το φως της δημοσιότητας στον Ευαγγελισμό, επιχείρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώντας απροκάλυπτα ότι είναι...συνηθισμένο φαινόμενο. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Με μια απίστευτη επικοινωνιακού τύπου δήλωση ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπάθησε να ανατρέψει το σάλο που προκλήθηκε μετά τη φωτογραφία που τράβηξαν οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ευαγγελισμού και δείχνει ασθενείς στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο σε έναν σκοτεινό θάλαμο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, να περιμένουν να εξυπηρετηθούν.
 
Χωρίς ίχνος δισταγμού ο κ.Γεωργιάδης ευχαρίστησε τους γιατρούς για τη φωτογραφία υποστηρίζοντας απροκάλυπτα ότι πρόκειται για σκηνές που είναι καθημερινό φαινόμενο στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας όταν εφημερεύουν
 
«Τους ευχαριστώ για αυτή τη φωτογραφία. Δεν ξέρω βέβαια γιατί την έβγαλαν τώρα. Έπρεπε να την έχουν βγάλει εδώ και πολλούς μήνες, καθώς αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία, εκεί όπου συγκεντρώνονται οι ασθενείς».
 
Την παραπάνω εικόνα που δείχνει την απόλυτη γύμνια του ΕΣΥ προσπάθησε να δικαιολογήσει με επικοινωνιακά τρικ ο Άδωνις Γεωργιάδης
 
Μάλιστα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δήλωσε ότι για το λόγο αυτό κάνει και την κινητικότητα. Μια κινητικότητα βέβαια που υποτίθεται ότι έχει ολοκληρωθεί στα νοσοκομεία της Αθήνας με τη μετακίνηση 1621 εργαζομένων αλλά και με την υποβάθμιση και αλλαγή χαρακτήρα μικρών νοσηλευτικών ιδρυμάτων. 
 
 «Την κινητικότητα και τον αναπροσανατολισμό κάποιων νοσοκομείων την κάνουμε και για αυτό το φαινόμενο. Φυσικά θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις. Δε θα λυθεί αυτό μόνο με την κινητικότητα. Μπορεί να πάμε σε μια λογική, όπως στο εξωτερικό, να υπάρχουν ανεξάρτητα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, όπου θα γίνεται διαχωρισμός των ασθενών που πηγαίνουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τώρα αυτό που συμβαίνει στην πράξη, είναι ότι όλοι θέλουν τα μεγάλα νοσοκομεία, άρα έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση ασθενών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και για κάποια ώρα, μέχρι να κατευθυνθεί ο κάθε ασθενής στο θάλαμό του, δημιουργείται αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι κάτι καινούργιο» απεφάνθη χωρίς …φόβο και πάθος ο υπουργός Υγείας.
 
Βέβαια η φωτο-ντοκουμέντο των ειδικευόμενων γιατρών προκάλεσε πανικό στην οδό Αριστοτέλους καθώς σε ελάχιστο χρόνο διέρρευσε σε όλο το διαδίκτυο και προβλήθηκε σχεδόν από όλα τα ΜΜΕ. 
Μια εικόνα που ήταν συνέπεια της κακής διαχείρισης του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, της τραγικής έλλειψης προσωπικού αλλά και του χαλασμένου επί μέρες αξονικοπυ τομογράφου. 
Ένα μηχάνημα για το οποίο, ξάφνου και μέσα στα φώτα της δημοσιότητας και την κριτική, βρέθηκε λύση και επαναλειτούργησε άμεσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: