Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τους 93 έφθασαν οι νεκροί από τον σεισμό των 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες


Τουλάχιστον 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8.12 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) στις κεντρικές Φιλιππίνες. Τον αριθμό ανακοίνωσε η Aστυνομία των Φιλιππίνων.

Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού που εδρεύει στη Χαβάη ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκδήλωσης παλλιρροϊκού κύματος.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν πέντε χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπαλιλιχάν, μιας πόλης με πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκων η οποία βρίσκεται περίπου 640 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Μανίλα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 56,8 χιλιόμετρα κάτω από την πόλη Κάρμεν ενώ έγινε αισθητός σε όλη την περιφέρεια.

Ο κυβερνήτης του Μποχόλ, Εντγκάρντο Σάτο, δήλωσε ότι υπάρχουν αναφορές για μια κατεστραμμένη εκκλησία στην πρωτεύουσα Ταγκμπιλαράν, της επαρχίας Κεμπού, καθώς και για κατάρρευση τμήματος του δημαρχείου, όπου τραυματίστηκε ένα άτομο.

Πολλοί άνθρωποι πετάχτηκαν πανικόβλητοι από τα σπίτια, τα κτίρια ακόμη και από τα νοσοκομεία ενώ διαρκούσε η σεισμική δόνηση, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός DZMM, επικαλούμενος αξιωματούχους της πολιτικής προστασίας, ανέφερε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση τμήματος του λιμανιού σε ψαροχώρι, κοντά στην πόλη Κεμπού, στον πορθμό του Μποχόλ.

Επίσης, η οροφή μιας αγοράς στην Μαντάουε, της επαρχίας Κεμπού κατέρρευσε προκαλώντας το θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 19, μετέδωσε η τηλεόραση.

Οι φονικοί και καταστροφικοί σεισμοί αποτελούν σύνηθες φαινόμενο για τους κατοίκους των Φιλιππίνων αφού τα νησιά του Αρχιπελάγους βρίσκονται «στο δαχτυλίδι της φωτιάς», μια περιοχή του Ειρηνικού που χαρακτηρίζεται από ισχυρότατους σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom