Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

2-1 τους Αγγλους - Πανηγυρική πρόκριση της Εθνικής μας στον τελικό του Euro under 19 - έπαιζε με 10 παίκτες για 75'

Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους νεαρούς διεθνείς μας,που αν κι έπαιζαν όλο το δεύτερο ημίχρονο και την παράταση με 10 παίκτες κατάφεραν θριαμβευτική  νίκη επί των Αγγλων με 2-1
Φανταστική εμφάνιση κι από τους 26 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο σημερινό ημιτελικό του Euro under 19.Αξίζουν σε όλους τους συγχαρητήρια για το θέαμα που προσέφεραν.

Υπό καταρρακτώδη βροχή,που συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε ο αγώνας της Εθνικής μας των Νέων με την αντίστοιχη της Αγγλίας για τον ημιτελικό του Εuro κάτω των 19 ετών στην Εσθονία.
Αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες και των δύο ομάδων να παίξουν όμορφο και δυνατό ποδόσφαιρο κυνηγώντας αμφότερες τη νίκη-πρόκριση για τον τελικό.Η αρχική ελαφριά υπεροχή των Αγγλων περιορίστηκε μέχρι τη μεγάλη μας περιοχή.
Στη συνέχεια οι παίκτες μας ισορρόπησαν τον αγώνα και πήραν προβάδισμα στο σκορ!
Στο τρίλεπτο 13'-16' η Εθνική μας πίεσε ασφυκτικά τους Αγγλους κερδίζοντας διαδοχικά κόρνερ κι έχοντας καλή ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά του Λυκογιάννη που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αγγλος τερματοφύλακας.
Στο 34' δυνατό σουτ του Μπάλλα έξω από τη μεγάλη περιοχή έφυγε άουτ και στην αντεπίθεση οι Αγγλοι ανταπέδωσαν με τον Ελληνα τερματοφύλακα να λέει στοπ.
Εκπληκτική προσπάθεια και σουτ του Γιαννιώτα στο 37' απέκρουσε σε κόρνερ ο Τζόνστον,από την εκτέλεση (Σταφυλλίδης) του οποίου προήλθε το γκολ της Εθνικής μας με καρφωτή κεφαλιά του Μπουγαΐδη στο 38'.
Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Δανός διαιτητής έδωσε πέναλτι σ' ένα κανονικό μαρκάρισμα του Καπίνο,ο οποίος και απεβλήθη! Το πέναλτι απέκρουσε ο νεοεισελθών τερματοφύλακας Διούδης,ο οποίος μπήκε στη θέση του Διαμαντάκου!
Αυτή είναι η φάση που ο Δανός διαιτητής Χάνσεν είδε πέναλτι και απέβαλε τον Ελληνα παίκτη! Ο Καπίνο αποκρούει τη μπάλα και στη συνέχεια ο Αγγλος ποδοσφαιριστής πέφτει πάνω στα χέρια του Καπίνο κι ανατρέπεται(!!!) ενώ η μπάλα κυλάει άουτ!Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σπήκερς του Eurosport  χαμογελούσαν με την απόφαση του διαιτητή. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Αγγλους να έχουν την αριθμητική υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα,τους δε Ελληνες να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το προβάδισμα στο σκορ. Δυστυχώς στο 57' με ωραία προσπάθεια από τα αριστερά και κεφαλιά του Αφόμπ μέσα από τη μικρή περιοχή του Διούδη ισοφάρισαν σε 1-1. Στη συνέχεια οι Αγγλοι κατασκήνωσαν στην περιοχή μας και βομβάρδιζαν ανηλεώς την Ελληνική εστία,με τους παίκτες μας όμως να μην έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα.
Εκπληκτική απόκρουση του Διούδη στο 70' κρατάει το 1-1 και ξανά στο 80' και στο 82' ο Ελληνας τερματοφύλακας έδειξε τη μεγάλη του κλάση αποκρούοντας βολίδες των Αγγλων επιθετικών. Φανταστικό ποδόσφαιρο από την Ελληνική ομάδα στα τελευταία λεπτά,που λίγο έλειψε να πάρει το παιχνίδι στο 88' και στο 90' σε σουτ των Γιαννιώτα και Κατίδη! Λήξη της κανονικής διάρκειας και παράταση
Αρχίζει η παράταση με τους Ελληνες στη σέντρα.30' λεπτά ακόμα για να λύσουν οι δύο ομάδες τις διαφορές τους και να πάρει η πιο τυχερή το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής! Εμφανής η κούραση και στις δύο πλευρές με τους Αγγλους να έχουν την αριθμητική υπεροχή. Παρ' όλα αυτά πάνω κάτω η μπάλα με τις άμυνες να επωμίζονται το βαρύτερο φορτίο της διαφύλαξης της εστίας των ανέπαφης. Ο Διούδης εξακολουθεί να δίνει ρεσιτάλ αποκρούσεων,ενώ και οι υπόλοιποι παίκτες φαίνονται δυνατοί κι αποφασισμένοι με κορυφαίο το σκόρερ Μπουγαΐδη στα αμυντικά του καθήκοντα. Λήξη του ημιχρόνου της παράτασης,15' αγωνίας και υπερπροσπάθειας ακόμα και για τις δύο ομάδες.
Εκπληκτική προσπάθεια και φοβερό γκολ με ψηλοκρεμαστό πλασέ από το Λυκογιάννη στο 108'! Η Εθνική Ελλάδος μπροστά με 2-1 μόλις 12' πριν τη λήξη της παράτασης. Στο χόνο που απέμεινε οι Αγγλοι πίεσαν ασφυκτικά αλλά... "το μεν πνεύμα πρόθυμο η δε σαρξ αδύνατος"! Ο διαιτητής,που παραλίγο να "κάψει" την Ελληνική ομάδα στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Καπίνο,ισοφάρισε τα σφάλματά του μη δείχνοντας κόκκινη κάρτα στο Σταφυλίδη 1' πριν το τέλος του παιχνιδιού,όταν ο Ελληνας αμυντικός κλάδεψε από πίσω αντίπαλό του.! Για την ιστορία οι συνθέσεις των δυο ομάδων: Αγγλία (Μπλέικ): Τζόνστον, Ντάιερ(57'Γκάρμπατ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλεϊ, Τσάλομπαχ, Μπεραΐνο(77' Ρέντμοντ), Χαλ, Αφόμπε, Λάνστραμ(91' Θορν). Ελλάδα (Τσάνας): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης, Μπάλλας, Φουρλάνος(72'Μπουχαλάκης), Κατίδης(104' Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Διαμαντάκος(45' Διούδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom