Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Στην παράταση η Εθνική μας! 1-1 ο κανονικός αγώνας


Υπό καταρρακτώδη βροχή,που συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε ο αγώνας της Εθνικής μας των Νέων με την αντίστοιχη της Αγγλίας για τον ημιτελικό του Εuro κάτω των 19 ετών στην Εσθονία.
Αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες και των δύο ομάδων να παίξουν όμορφο και δυνατό ποδόσφαιρο κυνηγώντας αμφότερες τη νίκη-πρόκριση για τον τελικό.Η αρχική ελαφριά υπεροχή των Αγγλων περιορίστηκε μέχρι τη μεγάλη μας περιοχή.
Στη συνέχεια οι παίκτες μας ισορρόπησαν τον αγώνα και πήραν προβάδισμα στο σκορ!
Στο τρίλεπτο 13'-16' η Εθνική μας πίεσε ασφυκτικά τους Αγγλους κερδίζοντας διαδοχικά κόρνερ κι έχοντας καλή ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά του Λυκογιάννη που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αγγλος τερματοφύλακας.
Στο 34' δυνατό σουτ του Μπάλλα έξω από τη μεγάλη περιοχή έφυγε άουτ και στην αντεπίθεση οι Αγγλοι ανταπέδωσαν με τον Ελληνα τερματοφύλακα να λέει στοπ.
Εκπληκτική προσπάθεια και σουτ του Γιαννιώτα στο 37' απέκρουσε σε κόρνερ ο Τζόνστον,από την εκτέλεση (Σταφυλλίδης) του οποίου προήλθε το γκολ της Εθνικής μας με καρφωτή κεφαλιά του Μπουγαΐδη στο 38'.
Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Δανός διαιτητής έδωσε πέναλτι σ' ένα κανονικό μαρκάρισμα του Καπίνο,ο οποίος και απεβλήθη!
Το πέναλτι απέκρουσε ο νεοεισελθών τερματοφύλακας Διούδης,ο οποίος μπήκε στη θέση του Διαμαντάκου!
Αυτή είναι η φάση που ο Δανός διαιτητής Χάνσεν είδε πέναλτι και απέβαλε τον Ελληνα παίκτη!
Ο Καπίνο αποκρούει τη μπάλα και στη συνέχεια ο Αγγλος ποδοσφαιριστής πέφτει πάνω στα χέρια του Καπίνο κι ανατρέπεται(!!!) ενώ η μπάλα κυλάει άουτ!Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σπήκερ του Eurosport  χαμογελούσαν με την απόφαση του διαιτητή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Αγγλους να έχουν την αριθμητική υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα,τους δε Ελληνες να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το προβάδισμα στο σκορ.
Δυστυχώς στο 57' με ωραία προσπάθεια από τα αριστερά και κεφαλιά του Αφόμπ μέσα από τη μικρή περιοχή του Διούδη ισοφάρισαν σε 1-1.

Στη συνέχεια οι Αγγλοι κατασκήνωσαν στην περιοχή μας και βομβάρδιζαν ανηλεώς την Ελληνική εστία,με τους παίκτες μας όμως να μην έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα.
Εκπληκτική απόκρουση του Διούδη στο 70' κρατάει το 1-1 και ξανά στο 80' και στο 82' ο Ελληνας τερματοφύλακας έδειξε τη μεγάλη του κλάση αποκρούοντας βολίδες των Αγγλων επιθετικών.
Φανταστικό ποδόσφαιρο από την Ελληνική ομάδα στα τελευταία λεπτά,που λίγο έλειψε να πάρει το παιχνίδι στο 88' και στο 90'!

Λήξη της κανονικής διάρκειας και παράταση

Για την ιστορία οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Αγγλία (Μπλέικ): Τζόνστον, Ντάιερ(57'Γκάρμπατ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλεϊ, Τσάλομπαχ, Μπεραΐνο(77' Ρέντμοντ), Χαλ, Αφόμπε, Λάνστραμ.

Ελλάδα (Τσάνας): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης, Μπάλλας, Φουρλάνος(72'Μπουχαλάκης), Κατίδης, Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Διαμαντάκος(45' Διούδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom