Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Νωρίς το θυμήθηκε ο Βενιζέλος να "σηκώσει" φωνή στην Τρόικα

Μετά από δύο μνημόνια και στην τελική ευθεία για το τρίτο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να δείξει το "σκληρό" του πρόσωπο και στους τροϊκανούς!
Προσωπικά δεν μας πείθει και μάλλον δεν πείθει κανέναν πέραν του εαυτού του.
Περισσότερο για κίνηση εσωκομματικής κατανάλωσης μας μοιάζει μετά τη νέα επίθεση των Διαμαντοπούλου,Λοβέρδου και Ραγκούση εναντίον του,παρά ότι τον έπιασε ο πόνος για τον Ελληνικό λαό!
Ας δούμε το ρεπορτάζ κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Ζείδωρον

Τα έσπασαν" Βενιζέλος - τρόικα; - Αύριο στις 17.00 νεα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
- Βενιζέλος σε τροικανούς: "Μην περιμένετε από μένα να συναινέσω στην λήψη νέων μέτρων. Αυτή είναι η θέση μου."
- Τους ανέπτυξε 10 σημεία μεταξύ των οποίων και διαπραγμάτευση όχι μαζί τους αλλά σε επίπεδο ηγετών!
- Στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για κίνηση υψηλού ρίσκου


Αποφασισμένος να μην συναινέσει σε νεα μέτρα εμφανίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Τρόικας στην Ελλάδα.

Στην συνάντηση που έγινε στο γραφείο του και κράτησε πάνω από μια ώρα, είπε στους κ.Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ: "Μην περιμένετε από μένα να συναινέσω στην λήψη νέων μέτρων. Αυτή είναι η θέση μου."


Όπως τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ, στην συνάντηση Βενιζέλου - τρόικας ετέθηκαν τα ζητήματα με ευθύ τρόπο και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει αύριο τους πολιτκούς αρχηγούς. Έως τότε, εκτιμάται ότι δεν πρέπει να ειπωθεί κάτι περισσότερο γιατί η χώρα έχει ανάγκη από ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο.

Αύριο θα γίνει και νεα συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κ.Βενιζέλο και Κουβέλη, στις 17.00.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι αυτή είναι μια κίνηση υψηλού ρίσκου.

Πολύ νωρίς το πρωί και για περίπου 20 λεπτά, οι τροικανοί επισκέφθηκαν τον πρωθυπουργό προκειμένου να ζητήσουν διευκρινήσεις για κάποια θέματα οικονομικής φύσεως, όπως τονίστηκε στην ανακοίνωση.

Ο κ.Βενιζέλος, στην εισήγησή του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αφού άφησε αιχμές εναντίον του κ.Στουρνάρα ο οποίος εξέφρασε χθες τη δυσφορία του για την εμμονή του ΠΑΣΟΚ να μη συναινέσει σε νέα μέτρα, είπε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνονται σε υψηλό επίπεδο και όχι με την τρόικα.

Είπε επίσης ότι είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί η περίοδος ως την έκθεση της Τρόικα τον Σεπτέμβριο για υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαική Ενωση, την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και τις χώρες που συναποφασίζουν στο πλαίσιο της ένωσης. Με άλλα λόγια είπε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν όχι με τους απεσταλμένους - υπαλλήλους αλλά με τους ηγέτες των χωρών.

Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε και τα 10 σημεία στρατηγικής που κατέθεσε χθες στον Πρωθυπουργό και τα οποία περιλαμβάνουν την αλλαγή επιπέδου συνομιλιών από την τρόικα απευθείας στους ηγέτες, την προώθηση άμεσων διαρθρωτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, στη συγχώνευση οργανισμών, στήριξη απασχόλησης, αύξηση της ρευστότητας στις τράπεζες μέσω της μείωσης του κόστους χρήματος, μέτρα ελέγχου τιμών, ενίσχυση κοινωνικής συνοχής με αλλαγές στον Τειρεσία και διευθετήσεις για τα δάνεια και αλλαγή του διεθνούς επικοινωνιακού πλαισίου με παύση των αρνητικών δηλώσεων για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom