Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Έρευνα της ΔΟΕ για καταγγελίες περί εισιτηρίων στην «μαύρη αγορά» (εμπλέκουν και το Σπύρο Καπράλο της ΕΟΕ)


Μία νέα μεγάλη αποκάλυψη των «Sunday Times» φέρνει στην επιφάνεια κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται εκπρόσωποι των επιτροπών Ολυμπιακών Αγώνων από 54 χώρες, οι οποίοι διέθεσαν ή επιχείρησαν να διαθέσουν εισιτήρια για τους Αγώνες του Λονδίνου, στην «μαύρη αγορά». Ξεκίνησε ήδη σχετική έρευνα της ΔΟΕ. Διαβάστε πώς αναφέρεται ότι εμπλέκεται και ο πρόεδρος της ελληνικής οργανωτικής επιτροπής.

Μετά το σκάνδαλο στην FIFA πριν από περίπου δύο χρόνια με την προσπάθεια εξαγοράς ψήφων από συγκεκριμένες ομοσπονδίες εν όψει των αρχαιρεσιών στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία που είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν πολύ σημαντικά στελέχη της, η «Sunday Times», με μεγάλη παράδοση στην ερευνητική δημοσιογραφία, επανέρχεται με μία πολύ μεγάλη αποκάλυψη.

«Ξεσκεπάζει» ουσιαστικά ένα κύκλωμα διάθεσης εισιτήριων για τους Ολυμπιακού Αγώνες του Λονδίνου στην «μαύρη αγορά» στο οποίο φέρονται να έχουν συμμετοχή εκπρόσωποι από 54 διαφορές Ολυμπιακές επιτροπές χωρών, μέσα στις οποίες και η ελληνική και ο πρόεδρός της, Σπύρος Καπράλος.

Συγκεκριμένα, ρεπόρτερ των «Sunday Times» για περίπου δύο μήνες έκαναν έρευνα υποδυόμενοι τους μεσάζοντες από την Μέση Ανατολή που επιχείρησαν να διαθέσουν εισιτήρια στην «μαύρη αγορά». Με τα ευρήματά τους έφτιαξαν έναν φάκελο και τον κατέθεσαν στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αυτή από την μεριά της, έχει ήδη αρχίσει σχετικά έρευνα. Όσο για την εμπλοκή της ελληνικής οργανωτικής επιτροπής και τον πρόεδρό της, Σπύρο Καπράλο, αναφέρονται τα εξής:

Όπως καταγράφεται από τους ρεπόρτερ, ο Σπύρος Καπράλος φέρεται να προσπάθησε να πείσει τον αντίστοιχο πρόεδρο της επιτροπής του Λονδίνου, Λόρδο Σεμπάστιαν Κόου, να πάρει η ελληνική πλευρά επιπλέον εισιτήρια από αυτά που της αντιστοιχούν. Μάλιστα, υπάρχει ένα βίντεο το οποίο δείχνει τον Σπύρο Καπράλο να μιλάει με δύο ρεπόρτερ που υποδύονται τους ενδιαφερόμενους για εισιτήρια και στους οποίους ουσιαστικά λέει ότι θα "κλείσει τα μάτια" για να τα προμηθευτούν παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο.

Από την πλευρά του Σπύρου Καπράλου, όλα αυτά απορρίπτονται ως αναληθή, μέχρι την συγκεκριμένη στιγμή ενώ από την πλευρά του Λόρδου Κόου, αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι ότι έλαβε ένα γράμμα από την ελληνική επιτροπή, χωρίς όμως να αποδέχεται όλα αυτά περί… πιέσεων για διάθεση εισιτηρίων, περισσότερων από αυτά που της αντιστοιχούν.

Διευκρινίζεται ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή κάθε χώρας, μπορεί να πάρει συγκεκριμένο αριθμό εισιτήριων και να τα διαθέσει μόνο σε ενδιαφερόμενους αγοραστές από την χώρα της. Δηλαδή, η Ελλάδα μπορεί να διαθέσει μόνο σε Έλληνες!

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι, μόλις τον προηγούμενο μήνα, σημαντικό στέλεχος της ουκρανικής επιτροπής παραιτήθηκε όταν βιντεοσκοπήθηκε στην προσπάθειά του να αγοράσει επιπλέον εισιτήρια για να τα διαθέσει στην «μαύρη αγορά».

Τονίζεται, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, πηγές από το περιβάλλον του Σπύρου Καπράλου, απορρίπτουν ως αναληθή αυτά που δημοσιεύτηκαν, αλλά πρόκειται για ένα θέμα που θα έχει συνέχεια και για τις 54 χώρες και τις οργανωτικές τους επιτροπές που εμπλέκονται.
http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom