Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Tουλάχιστον 13 νεκροί από πτώση αεροσκάφους σε σχολείο στις Φιλιππίνες


Τραγωδία σήμερα στις Φιλιππίνες, όταν μικρό αεροπλάνο συνετρίβη σε δημοτικό σχολείο κοντά στο αεροδρόμιο της Paranaque, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άτομα,σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα. Οι αρχές της χώρας εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Ο πιλότος είχε ζητήσει από το κέντρο ελέγχου έκτακτη προσγείωση λόγω μηχανικής βλάβης λίγο μετά την απογείωσή του.Με δεδομένο ότι ότι τύπος του αεροσκάφους που συνετρίβη,Air Queen ελαφρά αεροσκάφη με αριθμό RPC-824,έχει χωρητικότητα 6 έως 8 επιβατών μαζί με τους 2 πιλότους συμπεραίνεται ότι τα υπόλοιπα θύματα είναι μικρά παιδιά του σχολείου.

Οι αρχές είπαν ότι η συντριβή του αεροσκάφους προκάλεσε μια τεράστια φωτιά στο σχολείο, η οποία επεκτάθηκε στις γύρω παράγκες.

Ο δήμαρχος Florencio Bernabe δήλωσε ότι το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες αμέσως μετά τη συντριβή του στο δημοτικό σχολείο.

Ο Gwendolyn Pang, γενικός γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων, δήλωσε ότι οκτώ από τα θύματα ήταν παιδιά και τα άλλα πέντε ήταν οι επιβάτες του μικρού αεροσκάφους που συνετρίβη σε ένα δημοτικό σχολείο στο Barangay Don Bosco!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom