Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η Αθήνα βάζει τα γιορτινά της


Στο πνεύμα των καιρών, των δύσκολων καιρών, ο δήμος Αθηναίων επιδιώκει μέσα από τις πολυπληθείς εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να στείλει το μήνυμα για συμμετοχή και αλληλεγγύη. Από σήμερα 9 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, πλατείες και γειτονιές θα γεμίσουν με χρώματα, ήχους και κάθε είδους καλλιτεχνικές δράσεις (από κουκλοθέατρο και στολισμό δέντρων με ανακυκλώσιμα υλικά μέχρι ροκ και κλασική μουσική).

Πρέπει να σημειωθεί δε, ότι το συνολικό κόστος των φετινών γιορτών θα κοστίσουν στο δήμο 200.000 ευρώ, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως για παράδειγμα το 2008, όπου το κόστος έφτασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Με μότο "Τα Δένδρα Στολίζονται στο Ύψος των Παιδιών", έχει προγραμματιστεί ώστε τα παιδιά να δώσουν την πραγματική εικόνα της Αθήνας, μιας πόλης ξεχωριστής, δυναμικής, νεανικής και όχι υπερφίαλης, που αγαπάει τις νεραντζιές της και όχι τα πανύψηλα χριστουγεννιάτικα "δέντρα".

«Εύχομαι σε όλα τα παιδάκια του κόσμου να είναι ευτυχισμένα και να περάσουν αγαπημένα τα Χριστούγεννα με το μπαμπά και τη μαμά τους». Από το γιορτινά στολισμένο Σύνταγμα, η 10χρονη Μαρία, μαθήτρια στο 11ο πειραματικό σχολείο Αθηνών, με πλατύ χαμόγελο στα χείλη, στέλνει, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις ευχές της στα ελληνόπουλα.

Με σύνθημα «Συμμετοχή-Αλληλεγγύη-Αισιοδοξία», οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων δίνουν, έπειτα από πολύ καιρό θλίψης και απαισιοδοξίας, διαφορετικό τόνο στην πόλη. Παιδιά δημοτικών σχολείων της Αθήνας, από τις 11 το πρωί, με δικές τους δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά, στολίζουν όλα τα δέντρα της πλατείας, σκορπίζοντας θετική ενέργεια στους Αθηναίους.

«Στολίσαμε όλα τα δενδράκια μόνοι μας», λέει η μικρή 11χρονη Κλεοπάτρα που με συμμαθητές της και υπό την εποπτεία των δασκάλων τους έχουν μετατρέψει το Σύνταγμα σε «Μαγική Πλατεία των παιδιών» με δρώμενα, παραστάσεις και παιχνίδια για τους νεότερους δημότες της πόλης.

Η «ταλαιπωρημένη» πλατεία Συντάγματος δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες ημέρες της καταστροφής. Είναι μία διαφορετική μέρα, για μία διαφορετική πλατεία Συντάγματος με δενδροφυτεύσεις, χριστουγεννιάτικους δενδροστολισμούς από δεκάδες λιλιπούτειους μαθητές, θετική ενέργεια και πολύ κέφι.

Στις 18:00 απόψε και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου θα ανοίξει η «αυλαία» των Χριστουγέννων με τη φωταγώγηση της Αθήνας από τον δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη. Τη σκυτάλη θα πάρει αμέσως μετά η Big Band με ένα πρόγραμμα Jazz, τη βελούδινη φωνή της Yvette και υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Τερεζάκη.

1 σχόλιο:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Τα γιορτινα την μαραναν και δεν πανε να ταΐσουν κανένα άνθρωπο...

Read more: Go to TOP and Bottom