Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο λύκος κι αν εγέρασε ...


Γράφει ο  Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ακούω κάτι δημοσιογραφικές εκφράσεις και μένω έκπληκτος ! "Καταποντίζεται  το Πασοκ στις δημοσκοπήσεις !"  Σας εκπλήσσει εσάς αυτό; Εμένα με εκπλήσσει που συνεχίζει και υπάρχει ένα κόμμα τέτοιο και ένα αλλο σαν τη ΝΔ!  Βέβαια αυτά τα κόμματα είναι παλιές που.... καραβάνες και όταν έρθει η ώρα της κρίσης του Ελληνικού λαού, ήδη θα έχουν ένα σχέδιο για το πώς θα ξαναμαζέψουν τα ζωντανά στο μαντρί! 
Δεν λέω ότι θα το πετύχουν απόλυτα, αλλά μην γελιέστε, δεν θα αφήσουν αυτοί να μείνουν με 10% ο ένας και 20% ο άλλος! Θα βρούνε τερτίπια διάφορα, κι αν δεν μπορούνε  να υποσχεθούν χρήματα και διορισμούς και αυξήσεις, κάτι θα βρουν να υποσχεθούν! Κανένα έργο με κοινοτικά χρήματα, καμιά ανάκαμψη της οικονομίας που κι αν δεν έρθει, ε και τι έγινε; Ο χαμένος τη χασούρα δεν τη φοβάται … και μια πολιτική υπόσχεση ακόμα, μπροστά στο σύμπαν και στην αιωνιότητα, δεν είναι τίποτε!  
 Άσε που θα μπούνε και τα μέσα της προπαγάνδας  και της εξαπάτησης σε λειτουργία! Πόλωση,επίθεση ο ένας στον άλλον, εφημερίδες και παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών σε διατεταγμένη υπηρεσία να καλούν μαϊντανούς να τσακώνονται σαν Κούλες … για να ανεβεί λίγο το θερμόμετρο και να πολωθεί  το κλίμα, να ξυπνήσουν και λίγο οι ψηφοφόροι… 
Ξέρουν αυτοί, πιστέψτε με! Όταν έρθει η μέρα της κάλπης θα τους ταρακουνήσουν τους χαζούς Έλληνες ψηφοφόρους, όλους εμάς δηλαδή...  Λέτε να αφήσουν τα κόμματα της αριστεράς να μαζεύουν 30% και παραπάνω; Με κάποιο τρόπο οι διαμαρτυρόμενοι ψηφοφόροι θα γίνουν ορθόδοξοι και θα επιστρέψουν σαν μετανοημένες Μαγδαληνές! Και να μην επιστρέψουν, και να βρίζουν και να κάνουν τους κοψοχέρηδες, μπροστά στο κουτί με τα ψηφαλάκια, πιστέψτε με θα μετρήσουν τα παλιά αισθήματα.   
Βέβαια πολύς  ο κόσμος που θα τους γράψει κανονικά και θα απέχει από όλες αυτές τις διαδικασίες, και τις εκλογές και τις όποιες "δημοκρατικές" διαδικασίες! Όμως δεν τους βλάπτει καθόλου, αν το έχετε καταλάβει! Και το 50 % των ψηφοφόρων να πάει, μια χαρά είναι! Και το 30% που λέει ο λόγος, πάλι βγαίνουν και θα κάνουν τη δουλειά τους…

 Είναι δε και ένας φαύλος κύκλος η όλη διαδικασία!  Τα κόμματα και οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι, θα επιθυμούσαν σφόδρα μια ανανέωση με φρέσκα πρόσωπα! Όμως ελα που είναι ένα επάγγελμα, ή λειτούργημα, ή.. κακούργημα, όπως θέλετε πέστε το, που πλέον δεν είναι καθόλου σεβαστό αν και συνεχίζει και είναι αποδοτικό! Πρέπει η τσίπα σου να είναι πολύ χοντρή για να αντέχει τόσα πολλά γιαούρτια και μούντζες! Και ετσι λοιπόν τέτοια βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα τα ασκούν μόνο λίγοι, οι παλιοί οι πεπειραμένοι, οι νέοι ακόμα και μετανάστες πηγαίνουν αλλά αυτή τη δουλειά την αποφεύγουν! Οπότε  πάρτε το απόφαση! Αυτούς έχουμε,  και αυτούς θα βλέπουμε! Εκτός κι αν κλείσουμε την τηλεόραση και κοιτάξουμε το φεγγάρι η τίποτε πιο ενδιαφέρον ακόμα.. ! Αφερίμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom