Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τραγωδία σε νοσοκομείο της Ινδίας - 89 νεκροί από πυρκαγιά



Τουλάχιστον 89 άτομα, στην πλειοψηφία τους ασθενείς, έχασαν τη ζωή τους λόγω αναπνευστικών επιπλοκών, όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Καλκούτα της ανατολικής Ινδίας.

Η πυρκαγιά στο νοσοκομείο Advanced Medicare and Research Institute (AMRI) ήταν η δεύτερη στο ίδρυμα από τον Δεκέμβριο του 2008. Η σημερινή πυρκαγιά πιθανολογείται ότι οφείλεται σε ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα, ανέφερε στέλεχος του νοσοκομείου.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, η πυροσβεστική υπηρεσία και η αστυνομία κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της εταιρείας στην οποία ανήκει το ιδιωτικό νοσοκομείο κατηγορώντας την για αμέλεια και παραβίαση των κανόνων ασφάλειας, με αποτέλεσμα η άδεια λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος να ανακληθεί.

Έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, περιλαμβανομένων των δύο ιδιοκτητών του, συνελήφθησαν, σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο.

Στα θύματα συμπεριλαμβάνονται τρεις εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και 27 γυναίκες. Μόλις οι 65 από τις 89 σορούς είχαν αναγνωριστεί ως το απόγευμα.

Άλλοι 92 ασθενείς εισήχθησαν σε άλλα νοσοκομεία μετά τη διάσωσή τους, ανέφερε η αστυνομία.


Το νοσοκομείο 160 κλινών, που ήταν τετραώροφο, βρίσκεται σε μια υπερβολικά πυκνοκατοικημένη περιοχή στη συνοικία Ντακούρια της Καλκούτας, όπου η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι συνηθισμένη. Χρειάστηκαν 90 λεπτά στους πυροσβέστες για να φθάσουν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με συγγενείς των θυμάτων που μίλησαν στο NDTV.

Αν και οι πυροσβέστες μπόρεσαν να κατασβέσουν την πυρκαγιά σε μερικές ώρες, ο καπνός από τις ιατρικές προμήθειες και τα φάρμακα, τα χημικά και τις φιάλες που βρίσκονταν στο υπόγειο κάλυψε τους ορόφους του κτιρίου παγιδεύοντας τους ασθενείς. Πολλά από τα θύματα βρίσκονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας και σε μια πτέρυγα όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με ορθοπεδικά προβλήματα--και δεν ήταν σε θέση να μετακινηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom