Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

5 μπίζνες διαπλοκής - άβουλος Ζολώτας ο Παπαδήμος


Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί μαζί με το «Πράσινο Ποντίκι», εκτάκτως, λόγω απεργίας, από χτες Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο: «5 μπίζνες διαπλοκής» και πλούσιο ρεπορτάζ για το ρόλο του «άβουλου Ζολώτα» που καλείται να παίξει ο Λουκάς Παπαδήμος και ποιες δουλείες πάνε να κλείσουν. Έτσι εγχώριοι και ξένοι νταβατζήδες, ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πτώχευσης, ετοιμάζονται να θησαυρίσουν και πάλι. Αυτό ακριβώς το πλιάτσικο από Γερμανούς και εγχώριους διαπλεκόμενους φέρνει η αναβολή των εκλογών. (Σελ. 6,7)

Ευρωζώνη: Ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες σκιαγραφεί τις προθέσεις των εταίρων να απεμπλακούν από την υποχρέωση νέας δανειοδότησης προς την Ελλάδα και να την οδηγήσουν στο …ταμείο του ΔΝΤ, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Ουγγαρία. (Σελ. 4,5)

ΠΑΣΟΚ - Εκλογές: Εντείνονται οι διαβουλεύσεις, οι επαφές και οι ίντριγκες. Ο Γιώργος ετοιμάζει εκπλήξεις στου δελφίνους. Ψάχνει να βρει τον τρόπο ώστε η επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ να είναι με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο και τον ίδιο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, που μπορεί να ρυθμίζει τις μετεκλογικές συνεργασίες…. (Σελ. 8,9)

Νέα Δημοκρατία: Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να ισορροπήσει στο οξύμωρο σχήμα της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και αναζητά τακτική με στόχο τις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν. (Σελ. 10)

Χαλυβουργία: Αποφασισμένοι να μην μετατραπούν σε δουλοπάροικους οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής απεργούν εδώ και ένα μήνα, δίνοντας μαθήματα αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης. (Σελ. 48, 49)

ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Το τελευταίο τεύχος για το 2011, το χειρότερο έτος για το περιβάλλον και την ανάπτυξη, κυκλοφορεί με βασικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την επιλογή να οδηγηθούν στην πυρά 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένα ρεπορτάζ για τα οικονομικά στοιχεία των μεθόδων καύσεως, των πιο ακριβών και επικίνδυνων επιλογών διαχείρισης, που προωθούνται πάνω και κάτω από το τραπέζι.
 Ακόμα: Ρεπορτάζ για τις ιερές μπίζνες στη Σκύρο, αφιέρωμα στις μεθόδους θέρμανσης χωρίς πετρέλαιο, περιήγηση στο αυτοδιαχειριζόμενο μποστάνι του Ελληνικού και τα «εξωγήινα» ποδήλατα του μέλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom