Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Σφάζονται τώρα στη Νέα Δημοκρατία... Kαθυστέρηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Διχασμός επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., ενώ καταγράφεται ρήγμα και στο στενό επιτελείο του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά για το εάν η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να συμμετάσχει ή όχι με πολιτικά πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα που κυοφορείται.
Αυτός ο διχασμός επιτείνει και την καθυστέρηση για να υπάρξει αποτέλεσμα, αφού η ηγεσία του κόμματος δεν έχει αποφασίσει τι πρέπει τελικά να πράξει, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει υποχώρηση από την πρωϊνή επιλογή να...

 δεχθούν τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων και από τη Ν.Δ. στο κυβερνητικό σχήμα.
Μάλιστα, λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι της Τρίτης, ο κ. Σαμαράς, αρκετά σκεπτικός, αποχώρησε εσπευσμένα από τα γραφεία του κόμματος προς άγνωστη κατεύθυνση και επέστρεψε μετά από μία ώρα. Εξάλλου οι πιέσεις, ακόμα και από το εξωτερικό, είναι έντονες, για να υπάρξει τελική συμφωνία και να προχωρήσει το νέο σχήμα.
Η συμφωνία του κ. Σαμαρά να συναινέσει δημιουργεί κραδασμούς και ήδη αναδεικνύεται ο ιδεολογικός «πόλεμος» μεταξύ των φιλελεύθερων βουλευτών και εκπροσώπων της «λαϊκής δεξιάς», ενώ ακόμα και μεταξύ των υποστηρικτών του προέδρου της Ν.Δ. σημειώνεται διχογνωμία.
Η δυσκολία κατά πολλούς να συμμετάσχει η Ν.Δ. με πολιτικά πρόσωπα στο νέο κυβερνητικό σχήμα συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια που καταβάλλει η ηγετική ομάδα τη ύστατη στιγμή να μην εμφανιστεί ότι υποστηρίζει την οικονομική πολιτική που εκπορεύεται από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και το νέο μνημόνιο που έρχεται.
Αντιλαμβανόμενη η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι γκρεμίζεται η αντιμνημονιακή στρατηγική 18 μηνών και θα δημιουργηθεί πρόβλημα μελλοντικά με τμήμα της κοινωνικής της βάσης, προσπαθεί να ισορροπήσει, αλλά με δυσκολία.
Αυτή η προβληματική, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, στρατηγική υπό τη σκιά της διακομματικής συμφωνίας, τρομάζει ουσιαστικά το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ., αν και στενοί του συνεργάτες επιμένουν ότι μελλοντικά θα τον βοηθήσει δημοσκοπικά.
Βέβαια, υπάρχει ο αντίλογος, ότι η Ν.Δ. δεν έχει μόνο αστικό τμήμα ψηφοφόρων, αλλά και λαϊκή βάση που δυσπιστεί και έχει ενοχληθεί αρκετά με την αλλαγή στάσης του κ. Σαμαρά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα γραφεία της Ν.Δ., επί της Λεωφ. Συγγρού, έχουν «σπάσει» τα τηλεφώνα από μέλη, στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος.
Στους κόλπους της Ν.Δ. το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ από την απόφαση του κ. Σαμαρά να συναινέσει και να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση και ήδη επικρατεί αναστάτωση και ένταση σε νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές, όπου ήδη έχουν υπάρξει και απειλές για παραιτήσεις, με προέδρους τους να ετοιμάζονται να παραδώσουν τις κομματικές ταυτότητες.
«Δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε, είναι έγκλημα» λένε χαρακτηριστικά και θεωρούν λανθασμένη την επιλογή του κ. Σαμαρά να συναινέσει.
Στην Κ.Ο της Ν.Δ. καταγράφεται μεγάλη ένταση με βουλευτές να θέτουν ως «κόκκινη γραμμή» την μη συμμετοχή στελεχών και βουλευτών του κόμματος στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Μάλιστα, υπάρχει η πληροφορία, που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής, ότι είναι σε εξέλιξη κίνηση βουλευτών της Ν.Δ. που διαμορφώνουν αντιμνημονιακό μπλοκ για να συγκεντρωθούν υπογραφές σε κείμενο με αντιμημονιακή κατεύθυνση.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα των «πέντε» βουλευτών της Ν.Δ. που συνεπικουρούνται και από άλλους, επιμένουν ότι δεν μπορεί να ακολουθούνται μεσοβέζικες κινήσεις και οφείλει η ηγεσία του κόμματος να δώσει «πράσινο» φως να συμμετάσχει η αξιωματική αντιπολίτευση με πολιτικά στελέχη.
Πηγή: http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom