Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πάσχει από αγοραφοβία ο Κώστας Καραμανλής;

Σε απολαυστική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι,ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε πως θα απαντήσει με επιστολή στην κλήση που του έγινε να προσέλθει ως μάρτυρας.
Μάλιστα δι' επιστολής,ούτε καν δια υπομνήματος!
Απαξιοί να προσέλθει ενώπιον θεσμικού οργάνου της Ελληνικής Δημοκρατίας προφανώς γιατί θεωρεί υποτιμητική την κλήτευσή του.
Το ίδιο υποτιμητικό και ρετσινιά στην προσωπικότητά του θεωρεί και το υπόμνημα,καθ' ότι αυτό επέχει θέση κατάθεσης (έγγραφη έκθεση για συγκεκριμένη υπόθεση) σε αντίθεση με την επιστολή που είναι απλά ένα γραπτό μήνυμα που στέλνεται σε κάποιον απόντα (βλέπε λεξικό Τεγόπουλος-Φυτράκης)!
Ελα όμως που απόντας εν προκειμένω είναι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.
Μήπως από τη μέρα που έφυγε κλοτσηδόν από Κυβέρνηση και κόμμα απέκτησε αγοραφοβία;
Η αγοραφοβία είναι μορφή φοβίας που εκδηλώνεται με αδικαιολόγητο φόβο και άγχος του αρρώστου όταν βρίσκεται σε πολυσύχναστο χώρο.
Πως αλλιώς να εξηγήσουμε την εμμονή του να παριστάνει τη σφίγγα και τον ερημίτη αφήνοντας να λέγονται και να υπονοούνται τέρατα για την εποχή της διακυβέρνησής του,τόσο για τον ίδιο όσο και για τους άμεσους συνεργάτες του.
Μπορεί ο κανονισμός της εξεταστικής επιτροπής να δίνει αυτό το δικαίωμα στον κύριο Καραμανλή,καθιστώντας ταυτόχρονα την ίδια ανυπόληπτη.
Αλλωστε πολιτική είναι η τέχνη του ν' αλλάζεις "παιχνίδι" κάνοντας μια εύστοχη ή άστοχη μακρινή μπαλιά.
Οι κανόνες όμως της ηθικής και της αξιοπρέπειας ενός υπεύθυνου πολιτικού άνδρα καθώς και η  πλέρια διαφάνεια επιβάλουν την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενώπιον της επιτροπής.
Οχι δεν ελπίζαμε πως θα προέκυπτε κάτι νομικά αξιοποιήσιμο από την κατάθεσή του,στην Ελλάδα ζούμε και μεις.Ομως η ζωντανή παρουσία του ενώπιον της επιτροπής με τις αντιδράσεις του στις ερωτωαπαντήσεις θα "ζωγράφιζε" και το δικό του "πορτρέτο",ώστε να εκτεθεί σε μελλοντική έκθεση δίπλα στις "προσωπογραφίες" των κυρίων Μαντέλη,
Τσουκάτου,Αγγέλου και λοιπών πολιτικών αστέρων της μεταπολίτευσης.
Ας όψονται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών,η δική μας ανοχή προς όλους αυτούς και η πιθανή αγοραφοβία του μέχρι προ έτους καταλληλότερου!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να παίρνεις βιταμίνες.
Ίσως βοηθήσει.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Μα υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι κάτι θα έβγαζαν από τον Καραμανλή αν παρουσιαζόταν αυτοπροσώπως ;
Στην εποχή της παντοδυναμίας του είπε αν θυμάμαι καλά:
'Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για το Βατοπέδι.
Ομολογώ ότι υποτίμησα την σημασία του ( ή κάτι ανάλογο )
Τώρα τι θα πει ;
----κατεβάστε μου εξομολόγο τον Εφραίμ από το Άγιο όρος να καταθέσω;
Αστεία πράγματα, λόγος και βαβούρα να γίνεται ότι η εξεταστική εκτελεί δήθεν αμερόληπτα τα καθήκοντά της.

Τους βαρέθηκα όλους και όλα Δημήτρη μου. Μα τω θεώ .κι αυτό φοβάμαι ότι διακατέχει τον περισσότερο κόσμο και δεν είναι καθόλου καλό. Εξυπηρετεί τα σχέδιά τους.

Καλό σου βράδυ

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ φίλε Γιώργος ο λαμόγιος για πες ως "συνάδελφος"!Ποιές παίρνεις;

zeidoron dtsoukas είπε...

Μα Λυγερή μου αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός όλων τους!Αποπροσανατολισμός από τα καθημερινά,συνενοχή στο φαγοπότι και να περνάει ο καιρός ώσπου να επιβάλουν όλα όσα έχουν σκοπό στην πλάτη του λαού.Φαίνεται από μακριά πως δεν έχουν κατά νου να πειράξουν ούτε τρίχα από το σινάφι τους κι ούτε τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών σκέφτονται ν' αλλάξουν.Αλλά ούτε και ανάπτυξη κι άνοιγμα των θέσεων εργασίας φαίνεται από πουθενά,το αντίθετο μάλιστα.
Ομως με το ΦΠΑ και την περαίωση δεν πρόκειται να γεμίσουν τα ταμεία!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom