Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ Ή ΕΛΛΕΙΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...;

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
στο topsaxtiri.blogspot.com
Τη Κυριακή οι Τούρκοι πολίτες κλήθηκαν να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους…Για τη προώθηση των Συνταγματικών Μεταρρυθμίσεων και τη προσπάθεια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στη χώρα μας η Δημοκρατία εξαντλήθηκε το βράδυ των Εκλογών του Οκτωβρίου
Οι προεκλογικές εξαγγελίες δεν μπορούσαν να υλοποιηθουν…Και ενώ έπρεπε Συνταγματικά να γιν ει Δημοψήφισμα η Κυβέρνηση άρχισε να συνάπτει συμφωνίες με ξένα κράτη,να αποδέχεται όρους δανεισμού και να διαπραγματεύεται εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα χωρίς να ρωτήσει κανένα.
Αυτό το έλλειμμα Δημοκρατίας οδηγεί στο έλλειμμα αξιοπιστίας κύριε Παπανδρέου.
Προχωράτε μόνος χωρίς καμία νομιμοποίηση και η Αντιπολίτευση σας στηρίζει.Γιατί θυμάται να μιλήσει μόνο και μόνο όταν προσδοκά να υποκλέψει κάποιες  ψήφους.
Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία δε μπορεί να τη τηρησει…Οχι επειδή δε το θέλει ο λαός της…Οχι επειδή οι ηγεσίες είναι ανικανες…Αλλα επειδή ουσιαστικά μας τρομάζει η Δημοκρατια…Επειδη εθελοτυφλούμε στο κοινό καλό και με χαρά το θυσιάζουμε στο βωμό του προσωπικού μας συμφέροντος.
Γι'αυτό τίποτα δε πάει καλά.Κι αυτή ακριβώς την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ εκμεταλλεύονται δεόντως οι «εκλεγμενοι»-όχι εκλεκτοί όμως-ηγέτες μας,που σε συνδυασμό με τον Εθνικό διχασμό που υποσκάπτει χρόνια τη Δημοκρατία μας,δημιουργούν ένα εκρηκτικό συνδυασμό της συγκέντρωσης Εξουσίας στους ολίγους.
Η καταστρατήγηση του Ελληνικού Συντάγματος γίνεται χρόνια τώρα.Στις μέρες μας όμως κορυφώθηκε....
Η ουσία του προβλήματος είναι η ηθική του υπόσταση....Πάντως ένα είναι σίγουρο...Η κατάσταση αυτή δε μπορεί να συνεχιστεί....Και δε πρέπει να συνεχιστεί...

8 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Δημήτρη μου καλησπέρα .

Βιάζομαι αλλά δεν μπορώ να μην σταθώ να σε αφουγκραστώ και να σου σφίξω το χέρι και γι ΄ αυτήν την εγγραφή.

Αύριο ανεβάζω μιαν ανάρτηση και θα βάλω σαν πρώτο σχόλιο ένα απόσπασμα από την δική σου. Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν πιο θαρραλέο, πιο αληθινό, πιο τίμιο λόγο από έναν πολίτη στον Πρωθυπουργό της χώρας του που έχει το χρίσμα του σοσιαλιστή Ηγέτη διεθνώς.
Τα λέμε

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου να είσαι καλά!Είπαμε ελεύθερα ότι σου αρέσει και σε εκφράζει δικό σου.Αυτό το χρίσμα είναι που μας ξεγελά όλους!
Καλό βράδυ!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Δημήτρη μου τώρα επανήλθα στην εγγραφή για να την αντιγράψω, παρατήρησα καλύτερα ότι.

Στην βιασύνη μου θεώρησα ότι κάποια παράγραφος προς το τέλος ήταν δική σου παρέμβαση και με αυτήν ήθελα να τιμήσω τον ΠΗΓΑΙΜΟ μας.
Εκ των υστέρων όμως είδα ότι ολόκληρο το κείμενο είναι του κ. Γρηγόρη ζωγραφάκη στο
topsaxtiri.blogspot.com του οποίου αφ΄ενός μεν δεν έχω την άδεια αλλά ούτε και την διαδικτυακή σχέση και συνεπώς το θάρρος αναδημοσίευσης και μάλιστα αποσπασματικά.

Ύστερα από πού ορμώμενος Εσύ για ότι γράφεις είμαι σε θέση να το εκτιμήσω. Δεν μπορώ να εγγυηθώ όμως το ίδιο και για έναν οποιοδήποτε άλλον άγνωστο blogger ή αρθρογράφο.
Εγώ σ' ευχαριστώ πάντως για την πρόθυμη παραχώρηση και την εμπιστοσύνη .
Είναι αμοιβαία
Καλό σου βράδυ

Λιακαδα είπε...

Kαλησπερα! Πολυ καλη η αναλυση σου! Και τα δυο θα έλεγα!Ελλειμμα Δημοκρατίας το οποιο σε συνδιασμο και με την ανικανοτητα των ηγετων μας , οδηγεί στο έλλειμμα αξιοπιστίας!
Βασικα εχουμε χρονια να δουμε χαρισματικο ηγετη!Κατι που τοσο εχει αναγκη αυτη η χωρα κατω απο τις υπαρχουσες συνθηκες! Νομιζω..

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου η άδεια αναδημοσίευσης σ' εμένα έχει δοθεί από το ψαχτήρι.
Βέβαια από κει και πέρα τον κάθε ένα διαδικτυακά τον γνωρίζουμε απ' όσα γράφει κι ο συγκεκριμένος αρθρογράφος στα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του είναι συνεπής και σταθερός στις απόψεις του και δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης.Συνεπώς δεν τίθεται κανένα θέμα,στο τέλος φυσικά εσύ αποφασίζεις!
Να είσαι καλά,καλό ξημέρωμα.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Λιακάδα συμφωνούμε πως υπάρχει ένα γενικό έλλειμα,ηθικής,αξιών κι εν τέλει Δημοκρατίας!Κι οι χαρισματικοί όμως δεν ήταν καλύτεροι απλά τα κατάφερναν ως λαοπλάνοι.Να είσαι καλά,καλό ξημέρωμα!

v for vendetta.... είπε...

Kαλησπερα σε ολους...
Λογω ελλειψεως χρονου μολις τωρα ειδα τα σχολια....
Λυγερη εννοειται οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις οποιο αποσπασμα θελεις αναφεροντας μονο το ονομα χωρις υποχρεωτικη αναφορα πηγης που να παραπεμπει σε καποιο ιστολογιο...
Αυτο ελειπε...Το μονο που θα ηθελα ομως πραγματικα και πανω απ'ολα ομως περισσοτερο ειναι να ξαναεχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη χωρα μας....

v for vendetta.... είπε...

Kαλησπερα σε ολους...
Λογω ελλειψεως χρονου μολις τωρα ειδα τα σχολια....
Λυγερη εννοειται οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις οποιο αποσπασμα θελεις αναφεροντας μονο το ονομα χωρις υποχρεωτικη αναφορα πηγης που να παραπεμπει σε καποιο ιστολογιο...
Αυτο ελειπε...Το μονο που θα ηθελα ομως πραγματικα και πανω απ'ολα ομως περισσοτερο ειναι να ξαναεχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη χωρα μας....

Read more: Go to TOP and Bottom