Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τουρκική κορβέτα κόβει βόλτες στον Αργοσαρωνικό!!

Toυρκική κορβέτα η οποία αναχώρησε χθες από το Ακσάζ περιπλέοντας το νότιο Αιγαίο και παραβιάζοντας τα εθνικά χωρικά ύδατα αρκετές φορές για την διάρκεια του περίπλου της, πέρασε πριν λίγο από το στενό μεταξυ Κέας και Σουνίου, αφού είχε περάσει μέσα από τον Αργοσαρωνικό! Το τουρκικό σκάφος  TCG Beykoz (F-503) παρακολουθείται από την ΤΠΚ "Κρυστάλλιδης" του Π.Ν. Το σκάφος όταν ξεκίνησε από το Ακσάζ, ακολούθησε πορεία νότια και πέρασε νότια της Καλύμνου, βόρεια της Κρήτης και ανατολικά των Κυθηρων πήρε βόρεια κατεύθυνση προς την Αττική.

Από χθες ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών και έδωσε εντολή να μην διαρρεύσει το παραμικρό. Αυτή την στιγμή η τουρκική κορβέτα περνάει το στενό του Καφηρέα. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν δίστασε να παραβιάσει τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης τουλάχιστον δύο φορές. Στην περιοχή της Κύθνου ψαράδες την είδαν να περνάει μπροστά από τις βάρκες τους και ειδοποίησαν το Λιμενικό. Βέβαια το Π.Ν. παρακολουθούσε την κορβέτα από χθες.

Δεν έχει απενεργοποιήσει τα οπλικά της συστήματα και κάνει συχνές εκπομπές προς την βάση της. Εικάζεται ότι θα κατευθυνθεί προς τα Στενά.
http://www.defencenet.gr/

4 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Ωραία πράγματα..

έτσι για να επιβεβαιώνουμε τον τίτλο του φιλόξενου λαού..

ας βάλουμε στο διαφημιστικό σπότ τουρισμού για το 2011 την φράση, "πάρε τα όπλα σου κι έλα στην Ελλάδα να ζήσεις τον μύθο..
βέβαια μπορείς ελεύθερα να καταγράφεις και τις πολεμικές θέσεις της χώρας μας ελεύθερα"!!

καλησπέρα..

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Δεν είμαστε καλά μα τω Θεώ.
Τι να πώ ;

Έβγαλα το άχτι μου στην προηγούμενη ανάρτηση που βιάστηκες να την βγάλεις . Έπρεπε να την αφήσεις εκεί να την διαβάσουν και από εσένα που είσαι ένας αγνός ελεύθερος πολίτης, για να τα πάρουν όπως τα πήρα και γω.

zeidoron dtsoukas είπε...

Βρε Τάσο τους παρεξήγησες τους ανθρώπους,φθινοπωρινή κρουαζιέρα στο Αιγαίο έκαναν κι είπαν να 'ρθουν κι από το Σαρωνικό να δούνε τα σκάφη που εντόπισε το ΣΔΟΕ!!!
Να είσαι καλά,καλό ξημέρωμα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Εννοια σου και οι απόψεις σου διαδόθηκαν πολύ περισσότερο απ' όσο πίστευες όταν έγραφες το δικαιολογημένα αγανακτισμένο σχόλιό σου Λυγερή μου!
Να είσαι καλά και πάντα να γράφεις ελεύθερα τη γνώμη σου.

Read more: Go to TOP and Bottom