Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η δύναμη της θέλησης



Θα περάσει τη Μάγχη χώρις χέρια και πόδια

Ο 42χρονος Γάλλος θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος δίχως άκρα που θα επιχειρήσει αυτό το κατόρθωμα.

Φιλίπ Κρουαζόν έχασε και τα τέσσερα άκρα του πριν από 16 χρόνια. Το 2008 δεν μπορούσε να κολυμπήσει ούτε σε πισίνα. Σε λίγες ημέρες ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος άνθρωπος χωρίς άνω και κάτω άκρα που θα διασχίσει κολυμπώντας τα στενά της Μάγχης. Ο 42χρονος άνδρας από τη Δυτική Γαλλία, ο οποίος φέρει το παρατσούκλι «Ιron Μan» (Σιδερένιος), έχασε τα χέρια και τα πόδια του το 1994, όταν μια κεραία τηλεόρασης που προσπαθούσε να επιδιορθώσει ακούμπησε σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος. Αμέσως κεραυνοβολήθηκε με 20.000 βολτ και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό. Ηταν εκεί, στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου ο κ. Κρουαζόν πήρε την απόφαση να φέρει σε πέρας ένα εγχείρημα που λίγοι αρτιμελείς τολμούν.

Παρακολουθώντας ένα ντοκυμαντέρ για μια Αγγλίδα που κολύμπησε στη Μάγχη νωρίτερα την ίδια χρονιά, ο κ. Κρουαζόν αποφάσισε να μην αφήσει την αναπηρία του να τον νικήσει.

«Είχα δύο λύσεις μετά το ατύχημα: να πεθάνω ή να αποφασίσω να ζήσω» δήλωσε ο άνδρας στη βρετανική εφημερίδα «Τhe Ιndependent».

«Αποφάσισα να “ξαναφτιάξω” τον εαυτό μου. Είδα αυτό το ντοκυμαντέρ και σκέφτηκα: “Γιατί όχι και εγώ;"» προσέθεσε.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο κ. Κρουαζόν, πατέρας δύο παιδιών, επροπονείτο συστηματικά επί 35 ώρες την εβδομάδα. Στόχος του είναι να κολυμπήσει τα 35 χλμ. μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας μέσα σε 24 ώρες. Για να το επιτύχει θα χρησιμοποιήσει ειδικά σχεδιασμένα προσθετικά πόδια με βατραχοπέδιλα και αναπνευστήρα.

Ο,τι έχει απομείνει από τα άνω άκρα του θα σταθεροποιεί την κολύμβησή του.

Οι περισσότεροι κολυμβητές χρειάζονται περίπου 10 ώρες για να διασχίσουν τα στενά της Μάγχης, με ταχύτητα περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων την ώρα. Ο κ. Κρουαζόν αναμένεται να ολοκληρώσει την αποστολή του σε 20 με 24 ώρες, αφού η ταχύτητά του δεν θα ξεπερνά τα 2,8 χλμ. την ώρα, ενώ θα κάνει τακτικά διαλείμματα του ενός λεπτού για να φάει και να πιει.

Πριν από το ατύχημα, ο κ. Κρουαζόν δεν ενδιαφερόταν καθόλου για την κολύμβηση. Οταν πρωτοξεκίνησε τις προπονήσεις το εγχείρημα φάνταζε ακατόρθωτο. Ομως με τη δύναμη της θέλησης και τη βοήθεια της προπονήτριάς του Βαλερί Καρμπονέλ, ο κ. Κρουαζόν είναι τώρα πανέτοιμος για να ολοκληρώσει τη δύσκολη αποστολή του. Και η υποστήριξη ωστόσο από την οικογένειά του υπήρξε καθοριστική. «Εχω μια μεγάλη οικογένεια και όλοι είναι χαρούμενοι για εμένα» λέει ο κ. Κρουαζόν. Και καταλήγει: « Επειτα από τρία χρόνια που μόνο έτρωγα, κοιμόμουν και κολυμπούσα, επηρεάστηκαν και εκείνοι από τη διαδικασία. Οταν κολυμπάω σκέφτομαι τα παιδιά μου. Με εμπνέουν και με βοηθούν να είμαι δυνατός πνευματικά».
ΤΟ ΒΗΜΑ

11 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλη μέρα μας Δημήτρη μου και καλή εβδομάδα νάχουμε.

Δες μια διαφορετική παρουσίαση του ίδιου θέματος στον ΠΗΓΑΙΜΟ μας (http://ligery.pblogs.gr/2010/06/giati-ekeinos-na-kai-meis-ohi.html,)όπου εμείς προηγηθήκαμε του ΒΗΜΑΤΟΣ....
Να είσαι πάτα καλά ,να ενημερώνεις και ν' αφυπνίζεις...

Λυγερή Βασιλείου είπε...

A, πειράζει να σου ζητήσω εκ των υστέρων την άδεια για την μνημόνευση εγγραφής σου στην σημερινή ανάρτηση στον ΠΗΓΑΙΜΟ;;

Πες ΝΑΙ !
Ευχαριστώ

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Οντως, η θεληση εκμηδενιζει τα παντα!

ANOULI είπε...

Φοβερή δύναμη θέλησης!!!!!!!! Υποκλίνομαι μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους.
Σκέψου πόσες γκρίνιες και έλλειψη πρωτοβουλιών στη ζωή μας οφείλονται στη στάση μας απέναντι στη ζωή........Το ότι δηλ δεν ζούμε πραγματικά ........Πόσα ανάξιου λόγου θέματα μας απασχολούν και πόσο ηρωικός είναι αυτός ο άνθρωπος!!!!!!
Καλή βδομάδα Ζείδωρον

Βάσσια είπε...

Αυτά βλέπουμε και ξυπνάμε για λίγο από τη μιζέρια μας.

Έχει ήδη επιτύχει.

Καλή εβδομάδα Δημήτρη
:-)

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου τώρα που το λες το θυμήθηκα,το είχα σχολιάσει κιόλας!
Απλά το βρήκα χτες ξανά μπροστά και μου έκανε φοβερή εντύπωση η θέληση αυτού του ανθρώπου.
Οσο για το δεύτερο σχόλιό σου είναι χαρά και τιμή μου να αναφέρομαι στις σελίδες του ΠΗΓΑΙΜΟΥ.
Καλή εβδομάδα επίσης και καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ρίκη μου η πίστη σ' ένα στόχο είν' αυτή που μας κάνει να κινούμε γη και ουρανό μαζί!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ανούλι μου έχεις δίκιο!Πόσες φορές δεν έχουμε βραχυκυκλώσει μπροστά σε ανύπαρκτα ουσιαστικά εμπόδια.Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό κι άλλοτε στεκόμαστε μπροστά σε πράγματα ασήμαντα τελείως ανήμποροι ν' αντιδράσουμε.Η πίστη και η θέληση είναι το παν!Να είσαι καλά,καλή εβδομάδα επίσης!

zeidoron dtsoukas είπε...

Και μόνο που το σκέφτηκε,τ' αποφάσισε,προπονήθηκε κι εξοπλίστηκε είναι ήδη νικητής Βάσσια μου.
Πράγματι αυτά να βλέπουμε και να παίρνουμε δύναμη και να μη λιποψυχούμε!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ και καλή εβδομάδα επίσης!

ΜΑΡΟΥΛΑΚΙ είπε...

Καλησπέρα Δημήτρη και απο μένα.
Τα παράπονα δεκτά.Οσο για το άρθρο όπως λες και συ<>.
Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό τις περισσότερες φορές.Ολα γίνονται αν υπάρχει υγεία.είναι αξιοθαυμαστοι τέτοιοι άνθρωποι.
Πολλά φιλιά.

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρουλάκι με πρόλαβες έτσι;
Ας είναι δεν διαμαρτύρομαι γιατί είσαι πολυάσχολη,σε καταλαβαίνω!
Σαφέστατα και είναι αξιοθαύμαστοι και παραδείγματα προς μίμηση αυτοί οι άνθρωποι.Χάρηκα,να είσαι καλά και Χρόνια Πολλά για την αδερφή σου από σήμερα.
Πολλά φιλιά επίσης και χαιρετισμούς στο Γιώργο.

Read more: Go to TOP and Bottom