Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Μία ανάσα από το δάσος του Κουβαρά η μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο - Κάηκαν ολοσχερώς σπίτια


- ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT
- Δραματική έκκληση του δημάρχου Μαρκοπούλου μέσω του NewsIt: Zητάμε απεγνωσμένα βοήθεια και από ιδιώτες
- Σοβαρά προβλήματα με συνεχείς διακοπές ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή από τη φωτιά
- Πάνω από 10 καναντέρ και περισσότεροι από 100 πυροσβέστες στη μάχη της κατάσβεσης
- Οι κάτοικοι με κουβάδες και λάστιχα προσπαθούν να σβήσουν τις εστίες στις αυλές των σπιτιών τους


Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής και στο διάβα της καίει σπίτια, πέργκολες, τέντες, αυλές, αποθήκες, στάνες ενώ οι φλόγες βρίσκονται μία ανάσα από το δάσος του Κουβαρά και τον Iππόδρομο. Κάτοικοι με κουβάδες στα χέρια και την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους τρέχουν να σώσουν την περιουσία τους.



ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Δείτε το βίντεο



Η φωτιά ξέσπασε στις 14:00 σε δύσβατη περιοχή στο Χεροβούνι, που βρίσκεται μεταξύ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη και λόγω των ισχυρότατων ανέμων επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα. Ως αποτέλεσμα, αυτήν την ώρα το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς! Αυτήν την ώρα στο έργο κατάσβεσης επιχειρούν 50 οχήματα με 100 προσβέστες, 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα ΟΤΑ, 12 βυτιοφόρα, 5 μηχανήματα σκαπτικά, 2 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη, ενώ πριν από λίγο σηκώθηκε και σινούκ του στρατού για να βοηθήσει στην κατάσβεση. 





Δείτε το βίντεο



Μεταξύ άλλών σημειώνεται ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ηλεκτροδότησης με συνεχείς διακοπές ρεύματος στην περιοχή ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά έφτασε στην Μονή Αγίας Άννης καταστρέφοντας ολοσχερώς ένα κελί και προκαλώντας ζημιές σε πολλά άλλα.



Βρισκόμαστε κοντά στο πιο εφιαλτικό σενάριο, η φωτιά να μπει στο δάσος του Κουβαρά, παραδέχεται η Πυροσβεστική ενώ ο Δήμος Μαρκοπούλου απευθύνει κατεπείγουσα έκκληση για βοήθεια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου "Παρακαλούμε θερμά, κάθε ιδιώτη ο οποίος τυγχάνει να έχει στην κατοχή του φορτηγό - υδροφόρα, να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στον Ιππόδρομο, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά την τελευταία ώρα, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεσή της. Πρώτα όμως, να έρθει οπωσδήποτε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, κ. Κων/νο Μαγγανά, στο τηλ: 6944-507099 και 6975-200993".

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, κ. Σωτήρης Μεθενίτης μιλώντας νωρίτερα το μεσημέρι στο Νewsit έκανε λόγο για τραγική κατάσταση.

"Αν οι φλόγες μπουν στο δάσος του Κουβαρά θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη οικολογική κατστροφή των τελευταίων 100 ετών στην Ανατολική Αττική"
Σημείωσε επισης πως αν η φωτιά μπει στο δάσος του Κουβαρά θα πρόκειται για την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων 100 χρόνων στην Ανατολική Αττική. Επίσης δήλωσε πως έχουν ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια και το υπουργείο Εσωτερικών και κάνουν έκκληση για να σπεύσουν στην περιοχή όσο περισσότερες υδροφόρες γίνεται!






Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μυρινούντος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom