Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Με συνοπτικές διαδικασίες θα επιβάλουν την ΕΙΡΗΝΗ τα γεράκια του ΠΟΛΕΜΟΥ - Πάνε για πόλεμο 3 ημερών στη Συρία

Την Πέμπτη “βλέπουν” επίθεση οι Αμερικανοί

- “Είμαστε έτοιμοι για το χτύπημα” δηλώνουν οι Αμερικανοί
- Η αντιπολίτευση στη Συρία έχει ενημερωθεί για επικείμενο χτύπημα
- Ο “πόλεμος των βίντεο” με εικόνες σοκ
- Τι διευκολύνσεις θα ζητήσει από την Ελλάδα ο Βρετανός πρέσβης σήμερα
- Σε κόκκινο συναγερμό οι Αμερικανοί στη Σούδα
- Απομακρύνουν τους πολίτες τους οι Ρώσοι
- Βουτιά στα χρηματιστήρια και κατακόρυφη άνοδος του πετρελαίου ενόψει πολέμου



Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον ένα χτύπημα στη Συρία με τη συμμετοχή τουλάχιστον Αμερικανικών και Βρετανικών δυνάμεων, ενώ και η Γαλλία δια στόματος Ολάντ μπαίνει στο παιχνίδι.

Όλα δείχνουν ότι θα πρόκειται για ένα χτύπημα με τη χρήση αεροπλάνων και πυραύλων με στόχο βάσεις του Συριακού στρατού ώστε να μπορέσει η συριακή αντιπολίτευση να κερδίσει τον πόλεμο στο έδαφος.

Στη λογική της επέμβασης στη Λιβύη αναμένεται να είναι το χτύπημα και στη Συρία με στόχο να αποδυναμωθεί το καθεστώς Άσαντ.
Διαβάστε εδώ τα σχέδια για το χτύπημα κατά της Συρίας

Ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν μάλιστα λόγο (ανεπίσημα) για χτύπημα που θα ξεκινήσει ως την Πέμπτη.
Όλα δείχνουν ότι θα πρόκειται για έναν τριήμερο βομβαρδισμό με ταυτόχρονη επέλαση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στο έδαφος.
Ήδη όπως δηλώνουν ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ο στρατός είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει επίθεση στη Συρία, ενώ η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για μια επικείμενη στρατιωτική επίθεση, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, DPA.
«Είμαστε προετοιμασμένοι και είμαστε έτοιμοι» σε περίπτωση που δοθεί μια τέτοια εντολή από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ. «Έχουμε τοποθετήσει τις δυνάμεις μας προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν… όποια κι αν είναι η απόφαση που θα πάρει ο πρόεδρος», είπε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε την Πέμπτη στο Κοινοβούλιο πρόταση για ψήφιση σχετικά με την αντίδραση της χώρας, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας έχουν συντάξει σχέδιο για ενδεχόμενη στρατιωτική δράση προκειμένου να «αποτρέψουν» την κυβέρνηση αλ-Άσαντ να κάνει χρήση τέτοιου είδους όπλων στο μέλλον, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Κάμερον

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία, για δεύτερη φορά, με τον Κάμερον, στο πλαίσιο των συνεχών διαβουλεύσεων σχετικά με τη Συρία, κατά την οποία συζήτησαν τις πιθανές αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας. Οι δύο ηγέτες θα έχουν τις επόμενες ημέρες τακτική επικοινωνία.

Η Γαλλία είναι «έτοιμη να τιμωρήσει» όσους παίρνουν «την απάνθρωπη απόφαση να δηλητηριάσουν αθώους ανθρώπους», δήλωσε ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. «Όλα τα στοιχεία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το συριακό καθεστώς διέπραξε αυτή την άθλια επίθεση», είπε. Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την στρατιωτική της υποστήριξη, εντός των ορίων των δεσμεύσεών της προς την Ευρώπη.

Οι Ρώσοι την ίδια ώρα παρά τη σκληρή γλώσσα εναντίον μιας πιθανής επέμβασης των δυτικών στη Συρία, έσπευσαν να απομακρύνουν 180 πολίτες τους από τη Λαττάκεια.

Το ότι όλα είναι θέμα ωρών ίσως φαίνεται και από την κινητικότητα σε διπλωματικό επίπεδο. Σήμερα ο Βρετανός πρέσβης έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών και όλα δείχνουν ότι θα ζητηθεί τουλάχιστον η άδεια μεταφοράς στρατιωτικών αεροσκαφών και υλικού δια μέσου του ελληνικού εναέριου χώρα.
Παράλληλα οι αμερικανοί αν και επισήμων δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη τίποτα θα ζητήσουν την πλήρη χρήση της βάσης της Σούδας όπου ήδη οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Ο “πόλεμος των βίντεο”

Την ίδια ώρα διεξάγεται ο παράλληλος ψυχολογικός πόλεμος με τη χρήση της τεχνολογίας του διαδικτύου. 
Το καθεστώς σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η συριακή αντιπολίτευση εγκληματεί διαρρέει δυο βίντεο. Το ένα παρουσιάζει σκληρές εικόνες με αντάρτες να εισβάλουν σε ταχυδρομείο και στη συνέχεια να πετούν τους υπαλλήλους από την ταράτσα, ενώ σε ένα δεύτερο αντάρτες κάνουν χρήση χημικών όπλων εναντίον στρατιωτών του καθεστώτος.






Βουτιά στα χρηματιστήρια ενόψει πολέμου

Τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχωρούν και οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να ανεβαίνουν, καθώς νευρικότητα επικρατεί στις αγορές εξαιτίας της ενδεχόμενης επέμβασης των δυτικών στη Συρία.

Στο μέσον της συνεδρίασης, ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο υποχωρούσε κατά 2,32%, o SX200 του χρηματιστηρίου του Σίδνεϊ κατά 1,16%, ο Kospi στη Σεούλ κατά 0,95% και ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ κατά 1,36%. Σταθερός παρέμενε ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Σανγκάης.

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν ανοδική πορεία, αφού έφθασαν χθες στο υψηλότερο επίπεδό τους των τελευταίων 18 μηνών για το WTI και tvn 6 μηνών για το Brent.

Κατά τις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του WTI παράδοσης Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 1,26 δολάριο ανά βαρέλι στα 110,27 δολάρια, ενώ το Brent αυξήθηκε κατά 1,54 δολάριο και διαμορφώθηκε στα 115,90 δολάρια ανά βαρέλι.

"Η πιθανότητα στρατιωτικού πλήγματος στη Συρία αυξάνεται κάθε λεπτό και οι επενδυτές ανησυχούν ότι αυτό θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή (της Μέσης Ανατολής)", σύμφωνα με την Κάθι Λιέν, αναλύτρια του BK Asset Management.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom