Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Κύριε Δήμαρχε Ζωγράφου βαρέσαμε διάλυση στις Παιδικές Χαρές;


Κύριε Δήμαρχε του Ζωγράφου κάτι δεν πάει καλά με τις Παιδικές Χαρές της πόλης!Κύριε Καλλίρη δεν γνωρίζουμε τι ενημέρωση έχετε και τι σας μεταφέρουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου μας.

Λόγω της ιδιότητάς μας,παππούδες,επισκεπτόμαστε καθημερινά την μια και μοναδική που υπάρχει στην πόλη μας από την Γαλήνης και πάνω.Μιλάμε γι' αυτήν που βρίσκεται ψηλά στο παλαιό τέρμα,εκεί που τελειώνουν η Καζαντζάκη και η Αγίας Ελένης και γι' αυτήν θα σας μιλήσουμε.

Παρ' ότι έχει μόνο κούνιες και τσουλήθρες και τον στύλο με τα συρματόσχοινα (που βλέπετε επάνω) εξυπηρετεί άριστα το μισό Ζωγράφου!

Ομως έχουν συσσωρευτεί αρκετά προβλήματα,που θα πρέπει
άμεσα να λυθούν γιατί μεθαύριο αρχίζουν και τα σχολεία που είναι δίπλα και ο χώρος της παιδικής χαράς θα πλημμυρίζει από παιδάκια.Θα είναι αμαρτία να υπάρξει τραυματισμός παιδιού για μικροπράγματα,που μπορούν να διορθωθούν άμεσα,με μηδέν κόστος, αρκεί να υπάρξει βούληση.

Δεν ξέρουμε γιατί,αλλά τούτη τη βδομάδα η Παιδική Χαρά ανοίγει πότε στις 10 παρά τέταρτο και πότε στις 10 π.μ. με αποτέλεσμα όσοι πηγαίνουν νωρίτερα,λόγω και του καύσωνα,να μπαίνουν από το άνοιγμα που υπάρχει στα συρματοπλέγματα δίπλα στην είσοδο της Αγίας Ελένης με κίνδυνο να πέσει κανένα παιδί ή κάποιος μεγάλος στο κενό προς το αλσύλλιο.
Οπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες η κούνια για τα μεγάλα παιδιά έχει σπάσει και τα σπασμένα κομμάτια της βρίσκονται εκεί στο χώρο.Ηδη από την Τρίτη κάποια υπάλληλος του Δήμου κατέγραψε τη ζημιά,μετά ήρθε άλλος υπάλληλος κατέβασε το οριζόντιο δοκάρι,που είχε σπάσει το άφησε κάτω και περιμένουμε!

Κάποτε εδώ ήταν δύο κούνιες,τρεις μήνες περίπου τώρα μένει μόνη της αυτή που βλέπετε!

Κι εδώ κάποτε,πάνε μήνες, υπήρχε ξύλινο σκέπαστρο,που κάποια μεγάλα παιδιά το ξήλωσαν και το έκαναν "ξαπλώστρα" στο αλσύλλιο από κάτω.Από τότε προεξέχουν οι πρόγκες στα δοκάρια!

Και πάμε στα συρματόσχοινα,όπου αρκετά έχουν κοπεί από τη χρήση και έχουν "επουλωθεί" οι πληγές τους  με μονωτική ταινία ή προσωρινό κι επικίνδυνο δέσιμο!

Αλλο ένα επικίνδυνο σημείο είναι το ανώμαλο έδαφος (πέτρες και τσιμέντα) μπροστά στη μεγάλη,μονίμως κλειστή,σιδερένια πόρτα.

Επίσης σε κάποια καθίσματα στις μικρές κούνιες απουσιάζει το μεσαίο προστατευτικό.

Πράγματα απλά,που μπορούν να διορθωθούν με μηδαμινό κόστος!

1 σχόλιο:

Αγης Σ. Παπακωνσταντίνου είπε...

Αγαπητοί κύριοι,

σε συνέχεια της παράπανω ανάρτησης, θα ήθελα να σας κάνω γνωστά τα παρακάτω :

Μετά από εντολή του δημάρχου Ζωγράφου κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΡΗ, υπάλληλοι από την υπηρεσία Πρασίνου και των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, μαζί με εκπρόσωπο της εταιρείας που έχει αναλάβει τη συντήρηση των παιδικών χαρών, μετέβησαν στην επί των οδών Αγίας Ελένης & Καζαντζάκη παιδική χαρά, διαπίστωσαν το πρόβλημα στο οποίο αναφέρεστε και εκτελέσθηκαν άμεσα εργασίες άρσης επικινδυνότητας.

Η συγκεκριμένη κούνια σύντομα θα είναι στη διάθεση του κοινού.

Επιπλέον, από την επόμενη εβδομάδα, ξεκινούν διαδικασίες αποκατάστασης φθορών και στις υπόλοιπες παιδικές χαρές του δήμου, ξεκινώντας πρώτα από αυτήν επί των οδών Αγίας Ελένης και Καζαντζάκη, καταγράφοντας και τα υπόλοιπα προβλήματα στα οποία αναφέρεστε.

Όσον δε με αφορά ως καθ' ύλη αρμόδιο Αντιδήμαρχο, θα παρακολουθώ αυτές τις εργασίες αποκατάστασης επί τόπου.

Σχετικά με το θέμα για την ώρα έναρξης λειτουργίας της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, αναφέρεστε στην εβδομάδα που τελειώνει, το καταγράφουμε και φυσικά θα το αντιμετωπίσουμε.

Θα θέλαμε από την πλευρά μας να σας ευχαριστήσουμε για τις επισημάνσεις που μας κάνετε, όμως πάντα θα πρέπει όλοι μας να μην ξεχνάμε τις εξαιρετικά δυσμενείς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνθήκες κάτω από τις οποίες καθημερινά, ώρα με την ώρα και λεπτό προς λεπτό λειτουργούμε, συνθήκες δε που προμηνύονται εξαιρετικά δυσοίωνες όσον αφορά πόρους και κυρίως ανθρώπινο δυναμικό.

Δεν ισχυρίζομαι ότι έχουμε παιδικές χαρές επιπέδου Σκανδιναβικών χωρών, αλλά υπό το καθεστώς της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που προανέφερα, θεωρώ ότι ο δήμαρχος Ζωγράφου κ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ και η διοίκηση καταβάλλει κάθε δυνατή προασπάθεια για να βρίσκονται οι παιδικές χαρές του δήμου μας σε ικανοποιητικά επίπεδα, συνεχώς βελτιούμενα.

Με εκτίμηση
Άγης Παπακωνσταντίνου
Αντιδήμαρχος Υποδομών, Προγραμματισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δήμου Ζωγράφου

Read more: Go to TOP and Bottom