Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Αδειασμα Γρηγοράκου από Ρακιντζή και Κυριάκο Μητσοτάκη:«Δεν υπάρχουν στοιχεία για διορισμούς με πλαστά έγγραφα»

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου
Επανάληψη του ίδιου σκηνικού με τους «επίορκους» του δημοσίου που παρουσιάστηκαν ως «δεξαμενή» απολύσεων προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις προς την τρόικα.
Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου και μιλώντας στο newpost ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής είχε αποκαλύψει ότι οι πραγματικοί επίορκοι του δημοσίου σε ολόκληρη την επικράτεια ήταν ακριβώς...
99 άτομα!

Το ίδιο φαίνεται πως γίνεται και με τα περιβόητα «πλαστά πτυχία» με τα οποία διορίστηκαν δημόσιοι υπάλληλοι τα τελευταία χρόνια.
Από κυβερνητικά χείλη το θέμα ανάγεται σε μείζον και προαναγγέλλεται... ανένδοτος της δημόσιας διοίκησης εναντίον της «μάστιγας» των πλαστών εγγράφων.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, επανέλαβε όσα είχε πει και σε τηλεοπτικά δίκτυα: «αποκάλυψε» πως ένα 10% των 850 χιλιάδων προσλήψεων που έγιναν από το 2004 έως το 2009 είναι με πλαστά στοιχεία που δεν έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ.
Πάλι μέσω του newpost ο Λέανδρος Ρακιντζής αποκαλύπτει ότι κάτι τέτοιο... μάλλον δεν υπάρχει.
Πιο συγκεκριμένα αποκαλύπτει ότι ο ίδιος, αν και είναι ο μόνος αρμόδιος να γνωρίζει αυτά τα στοιχεία, δεν έχει.. ιδέα.
Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Διάβασα και εγώ τις δηλώσεις αυτές. Δεν έχω δώσει εγώ αυτά τα στοιχεία και δεν γνωρίζω κάποια άλλη αρχή αρμόδια να ελέγξει και να εξάγει αυτά τα συμπεράσματα. Δεν ξέρω πώς "βγήκε" αυτό το νούμερο. Το μόνο που ξέρω είναι πως η Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης θα χρειαστεί πολλούς μήνες για να ελέγξει όλες αυτές τις προσλήψεις. Ούτε έχουμε ξεκινήσει ούτε μας ζήτησαν να κάνουμε έναν τέτοιον έλεγχο».

http://newpost.gr/

Διαβάστε επίσης:
«Αδειάζει» Γρηγοράκο, στηρίζει Καραμανλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

1 σχόλιο:

ΝΙΚΟΣ είπε...


Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
ΝΙΚΟΣ