Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Πέθανε η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη (βίντεο)


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη, της οποίας η ερμηνεία στις Τρεις Χάριτες άφησε εποχή.

Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας: «Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας…  Η γλυκιά μας Μινα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξίδι» έγραψε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ.


Η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε επίσης κουκλοθέατρο και παντομίμα στο Λονδίνο.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, στο έργο “Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά”. 

Ίδρυσε τον θίασο “Θεατρική Συντεχνία” και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της “Ελεύθερης Σκηνής”.

https://www.newsit.gr/

Η ερμηνεία της στις Τρεις Χάριτες που άφησε εποχή - «Με σταματούσαν στον δρόμο και με φώναζαν Ειρήνη»


Έπεσε η αυλαία για τη Μίνα Αδαμάκη. Η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε σε ηλικία 78 ετών, αλλά, αφήνει πίσω της ερμηνείες με κορυφαία αυτή στη σειρά του MEGA «Τρεις Χάριτες» που διασκέδασαν και θα μας διασκεδάζουν για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο πλέον εμβληματικός ο ρόλος που ερμήνευσε η Μίνα Αδαμάκη είναι αυτός της Ειρήνης στις «Τρεις Χάριτες» για το MEGA, δίπλα στη Νένα Μεντή και την Άννα Παναγιωτοπούλου. Η Ειρήνη Χαρίτου, η πιο «αθώα» και «λογική» αδελφή από τις «Τρεις Χάριτες», ήταν ένα πρόσωπο που συνδέθηκε με εκατομμύρια τηλεθεατές και οι ατάκες έγιναν αστικοί μύθοι.

Η ίδια η Μίνα Αδαμάκη έλεγε, μάλιστα, ότι για σειρά ετών τη σταματούσαν στον δρόμο και τη φώναζαν «Ειρήνη».

Με τον θάνατό της χάνεται μία αθώα εποχή της ελληνικής τηλεόρασης.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom