Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Δεκάδες προσαγωγές στη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (βίντεο)


Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης (22.11.2022) στα Προσφυγικά, από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και έχουν ήδη γίνει δεκάδες προσαγωγές.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται από το πρωί στα Προσφυγικά ώστε να συλληφθεί άνθρωπος που εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων.
Μετά τη σύλληψή του, συγκεντρώθηκαν στο σημείο ομάδες άλλων ανθρώπων, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πετάνε πέτρεςοικοδομικά υλικά και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, εμποδίζοντας τη μεταφορά του συλληφθέντα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές από το σημείο ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

https://www.newsit.gr/

Σύμφωνα με το enikos.gr το πρωί στο σημείο, συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στο Real Group, τον περασμένο Ιούλιο. Το απόγευμα προκλήθηκε ένταση όταν ομάδες ατόμων ανέβηκαν στην ταράτσα ενός κτιρίου και άρχισαν να πετούν μάρμαρα και πέτρες στους αστυνομικούς, προσπαθώντας να εμποδίσουν την κατάσχεση και μεταφορά του αυτοκινήτου του 27χρονου συλληφθέντα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προσαχθεί 53 άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένας φωτορεπόρτερ.

Στο μικροσκόπιο κινητά και υπολογιστής

Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα του 27χρονου συλληφθέντα, που κατασχέθηκαν, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών. Οι συσκευές θα γίνουν “φύλλο και φτερό”, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρχουν σε αυτές κείμενα ή προκηρύξεις, καθώς και στοιχεία από τα οποία θα προκύψουν επαφές με άλλα άτομα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 27χρονος, του οποίου το πατρικό βρίσκεται στην Πεύκη, φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα συγκεκριμένα βίντεο καταγράφεται η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες για να φτάσουν στο κτίριο του Real Group, αλλά και το δρομολόγιο διαφυγής τους.

O συλληφθείς, που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, φέρεται να εμπλέκεται και σε εμπρησμούς στο κέντρο της Αθήνας και την Αργυρούπολη.  Σύμφωνα με πληροφορίες τον αναζητούσε και η αντιτρομοκρατική.

Ο 27χρονος είχε βρει καταφύγιο στο διαμέρισμα της συντρόφου του στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η γυναίκα προσήχθη μετά την αστυνομική επιχείρηση και αφέθηκε λίγο αργότερα ελεύθερη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στο Real Group ήταν δυο και είχαν καταγραφεί σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας του κτιρίου. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom