Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Αστυνομικό πογκρόμ στην Ευελπίδων - Στα επείγοντα διαδηλωτής (φωτο & βίντεο)


Δεν έχει τέλος η κατασταλτική μανία της κυβέρνησης εναντίον όσων διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της ή στέκονται αλληλέγγυοι στα θύματα διώξεων και αστυνομικής βίας, όπως φάνηκε και σήμερα από την βάναυση επίθεση που εξαπέλυσε η αστυνομία κατά των διαδηλωτών που έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στην Ευελπίδων προκειμένου να συμπαρασταθούν στους 78 διωκόμενους από το χθεσινό όργιο καταστολής στα Προσφυγικά.

Η παντελής αδιαφορία των δυνάμεων καταστολής για τη σωματική ακεραιότητα επιβεβαιώνεται ξανά από το γεγονός ότι ένας εκ των διαδηλωτών βρίσκεται στα επείγοντα με τραύματα στο κεφάλι από γκλοπ αστυνομικού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν».

Βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου αποτυπώνουν τη φρίκη τραυματισμένων ατόμων με ανοιγμένα κεφάλια και διαδηλωτών να τρέχουν για να σωθούν από το μένος των ένστολων του Τάκη Θεοδωρικάκου, που επιτέθηκαν αναίτια στο συγκεντρωμένο πλήθος που βρισκόταν έξω από το κτίριο που απολογούνται από το πρωί στον ανακριτή οι 78 συλληφθέντες. Χαρακτηριστικά, το βίντεο δείχνει τα ΜΑΤ να σπρώχνουν και να χτυπούν τους διαδηλωτές, οι οποίοι τρέχουν για να σωθούν μέχρι που βγαίνουν από την Ευελπίδων και φτάνουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, διασχίζοντας το δρόμο. Ταυτόχρονα, τα ΜΑΤ συνεχίζουν να τους κυνηγούν.


Στο ίδιο βίντεο, διαδηλωτής που αιμορραγεί σοβαρά από το κεφάλι καταγγέλλει ότι τα τραύματά του προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης. Αμέσως μετά, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, στα επείγοντα, προκειμένου να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρει σοβαρή ευθύνη για τη δημιουργία κλίματος τεχνητής έντασης για να περιστείλει το κίνημα αλληλεγγύης που ορθώνεται σε όσους υπερασπίζονται τα καθολικά και δημόσια αγαθά όπως η παιδεία, η υγεία και το δικαίωμα στη στέγη.

Υπενθυμίζεται ότι οι 78 συλληφθέντες βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των αστυνομικών αρχών χθες στο πλαίσιο επιχειρήσης στα κτίρια των Προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου με αιτιολογικό τη διεξαγωγή ερευνών για τον εντοπισμό υπόπτου σχετιζόμενου με την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της «Real Νews», οι ισχυρές δυνάμεις που επιστρατεύτηκαν επιδόθηκαν σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις, με την απογευματινή να μετατρέπεται σε τυφλή, βίαιη εκκένωση.

Οι διωκόμενοι βαραίνονται με τις κατηγορίες για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom