Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ - Απαντούν με 24ωρη οι συνδικαλιστές


Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η αυριανή (9.11.2022) απεργία για τα ΜΜΜ της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, ωστόσο οι συνδικαλιστές απαντούν ότι θα προχωρήσουν κανονικά σε 24ωρες κινητοποιήσεις μαζί με τη ΓΣΕΕ.

ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ είχαν προσφύγει στα δικαστήρια για να ζητήσουν να κηρυχθεί παράνομη η απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου στα ΜΜΜ του Μετρό, του Ηλεκτρικού, του Τραμ και των λεωφορείων

Έτσι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου και κήρυξη της απεργίας ως παράνομη, τα παραπάνω ΜΜΜ θα πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά.

Παρ’ όλα αυτά, η ΣΕΛΜΑ (το Μετρό δηλαδή) ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο προτίθεται να κάνει και η ΟΣΥ (τα λεωφορεία).

Τα σωματεία, που είχαν εξαγγείλει στάσεις εργασίας, ενημερώθηκαν αργά το βράδυ για την απόφαση του δικαστηρίου και αποφάσισαν πως θα συμμετάσχουν καθολικά με 24ωρη απεργία τόσο οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία όσο και στο μετρό (γραμμές 2 και 3) στις κινητοποιήσεις, επικαλούμενοι την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία «καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022», δηλώνοντας πως η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει και έτσι οι συρμοί θα κυκλοφορήσουν από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 ενώ στη γραμμή 1 του μετρό (πρώην ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 9:00 έως τις 17:00.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί και η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ καθώς δεν κατέστη δυνατό να εκδικαστεί η προσφυγή της διοίκησης σήμερα.

Παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. 

Αποσύρουν τη συμμετοχή τους και οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Νόμιμη ωστόσο κρίθηκε η 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) καθώς η κινητοποίησή τους δεν επηρεάζει το πρόγραμμα των πτήσεων.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom