Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Γερμανία - Ιαπωνία 1 - 2: Ιάπωνες σαμουράι σόκαραν τους Γερμανούς με ανατροπή


Μία σπουδαία νίκη πήρε η Ιαπωνία, καθώς υποχρέωσε σε ήττα την Γερμανία και μάλιστα με ανατροπή στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο Γκιντογκάν στο 33' άνοιξε το σκορ, με τους Ντόαν (75') και Ασάνο (83') να φέρνουν "τούμπα" το παιχνίδι.

Η Ιαπωνία πήρε μία σπουδαία νίκη στο Khalifa International Stadium και μάλιστα με ανατροπή. Οι μπλε σαμουράι επικράτησαν 2-1 της Γερμανίας και έχουν βάλει "φωτιά" στον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου όλα είναι ανοιχτά.

Η Γερμανία προηγήθηκε στο 33ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι του Γκιντογκάν. Η απόδοση της Μάνσαφτ , η οποία είχε και δύο δοκάρια, έπεσε στο δεύτερο μέρος. Στο 75' ο Ντόαν ισοφάρισε, με τον Ασάνο να κάνει την ανατροπή.

Στην επόμενη αγωνιστική η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ισπανία (27/11, 21:00) και στο τελευταίο ματς των ομίλων παίζει κόντρα στην Κόστα Ρίκα (1/12, 21:00). Η Ιαπωνία κοντράρεται με την Κόστα Ρίκα (27/11) και ακολούθως την Ισπανία (1/12).

Το ματς

Η Γερμανία από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήλεγξε τον ρυθμό και είχε την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο στο 8' η Ιαπωνία βρήκε δίχτυα με τον Μαέντα, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος. Από εκεί και πέρα η Μάνσαφτ είχε τον απόλυτο έλεγχο και έψαχνε τον τρόπο να γίνει απειλητική.

Οι παίκτες του Χάνσι Φλικ έπαιζε από τις πτέρυγες και φρόντιζαν να σουτάρουν συχνά. Η άμυνα της Ιαπωνίας άντεξε έως το 31'. Ο Ράουμ κοντρόλαρε την μπάλα στα αριστερά της περιοχής, ο Γκόντα τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε άσπρη βούλα. Ο Γκιντογκάν ανέλαβε την εκτέλεση στο 33' και ήταν εύστοχος.

Στο 45+5' ο Χάβερτς βρήκε δίχτυα, έπειτα από γύρισμα του Γκνάμπρι. Ο βοηθός δεν σήκωσε το σημαιάκι του, ωστόσο με τη χρήση του VAR αποδείχθηκε πως ήταν εκτεθειμένος.

Η Γερμανία ξεκίνησε με φόρα και στο δεύτερο μέρος. Στο 47' ο Γκνάμπρι σούταρε από τα δεξιά της περιοχής, με την μπάλα να χτυπάει στη συμβολή των δοκαριών και να φεύγει άουτ. Στο 51' ο Μουσιάλα προσπάθησε να πετύχει ένα απίστευτο γκολ. Πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ, όμως έφυγε ψηλά άουτ η μπάλα.

Η Μάνσαφτ συνέχιζε να απειλεί. Στο 60' ο Γκιουντογκάν πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γκόντα.

Όσο το σκορ παρέμενε έτσι η Ιαπωνία ήλπιζε. Μάλιστα, αρκετές ήταν οι στιγμές που προσπαθούσε να απειλήσει με τελικές μέσα από την περιοχή της Γερμανίας. Ωστόσο, οι παίκτες της Μάνσαφτ αποσοβούσαν τον κίνδυνο. Η Γερμανία για λίγα λεπτά προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό.

Στο 71ο λεπτό οι παίκτες του Φλικ είχαν φάση διαρκείας. Ο Γκόντα απέκρουσε σουτ των Χόφμαν και Γκνάμπρι σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια ο παίκτης της Μπάγερν πήρε κεφαλιά με τον κίπερ της Ιαπωνίας να διώχνει σε δύο χρόνους. Δύο λεπτά αργότερα η Ιαπωνία έκανε τη μεγαλύτερη φάση της στον αγώνα.

Ο Ίτο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Γερμανίας, έκανε το πλασέ και ο Νόιερ προχώρησε σε μία εντυπωσιακή απόκρουση. Αυτή ήταν ουσιαστικά η προειδοποίηση. Ο Μιναμίνο από τα αριστερά της περιοχής έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Νόιερ απέκρουσε, με τον Ντόαν να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 75'.... 1 - 1

Η Ιαπωνία έφερε τα πάντα "τούμπα" στο δεύτερο μέρος. Στο 83ο λεπτό ο Ντόαν πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, σούταρε δυνατά στην κλειστή γωνία του Νόιερ, ο οποίος νικήθηκε για το 2 - 1.

Η Γερμανία δεν μπορούσε να βρει απάντηση, η Ιαπωνία επιχειρούσε να χτυπήσει στην κόντρα και οι μπλε σαμουράι πήραν το σπουδαίο αποτέλεσμα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ρίντιγκερ, Ράουμ, Σλότεμπεκ, Ζίλε, Κίμιχ, Γκιντογκάν (67' Γκορέτσκα), Χάβερτς (79' Φίλκρουγκ), Γκνάμπρι (90' Μουκοκό), Μίλερ (67' Χόφμαν), Μουσιάλα (79' Γκέτσε).

ΙΑΠΩΝΙΑ: Γκόντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (57' Μιτόμα), Έντο, Κούμπο (46' Τομιγιάσου), Ίτο, Καμάντα, Τανάκα (71' Ντόαν), Σάκαϊ (74' Μιναμίνο), Γιοσίντα, Μαέντα (57' Ασάνο).

https://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom