Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Μεγάλη φωτιά στις Πόρτες Αχαΐας - Έφτασε «έξω» από τη Βάλμη Ηλείας - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση (φωτο & βίντεο)


Νέος συναγερμός στην πυροσβεστική σήμανε μετά τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο χωριό Πόρτες στα όρια Αχαΐας-Ηλείας με τη φωτιά να φτάνει πολύ κοντά στο χωριό Βάλμη Ηλείας.

Ενεργοποιήθηκε το 112 για εκκένωση του οικισμού Βάλμη Ηλείας και στάλθηκε e-mail στους κατοίκους.

Προληπτική εκκένωση των κατοίκων από τη Βάλμη Ηλείας, μέσω του Αγραπιδοχωρίου, έχει ζητήσει ο διοικητής ΠΥ Αμαλιάδας Κωνσταντίνος Χριπάτσιος.

«Η φωτιά βρίσκεται ακριβώς πίσω από το χωριό. Είναι δύσκολη η κατάσταση, έχει αρκετό άνεμο. Ενδέχεται να φτάσει μέσα στο χωριό. Θα εκκενωθεί σε λίγο η περιοχή» δήλωσε ο πρόεδρος του Αγραπιδοχωρίου, Διονύσιος Μπαντούνας.

Η φωτιά λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 43 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπορου, 11 εναέρια.

Η ανησυχία είναι μεγάλη αφού η φωτιά κατευθύνεται προς προς την Πηνεία και έχει πάρα πολύ δυνατούς ανέμους, με τη φωτιά να αλλάζει κατεύθυνση συνεχώς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν έχει μπει η φωτιά στον οικισμό Βάλμης, υπάρχει κίνδυνος αλλά κάπως έχει “περιφρουρηθεί” από πυροσβεστικές δυνάμεις. Πλέον μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται 3-4 χλμ από την Βάλμη όπου η φωτιά έχει προχωρήσει και και καίει το δάσος Κοτρώνας.

Οι πυκνοί καπνοί, ήδη είναι ορατοί και από την πόλη του Πύργου, με το έργο των πυροσβεστών να χαρακτηρίζεται σίγουρα ως δύσκολο.

Στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες, 43 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπορου, 11 εναέρια μέσα.

Βίντεο και εικόνες από το σημείο:

εικόνα από Αγία Παρασκευή Πηνείας
εικόνα από Οινόη
εικόνα από Κουτσοχέρα

https://www.patrisnews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom