Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Μήνυση κατά του Σαουδάραβα πρίγκιπα μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα

Για βασανιστήρια και καταναγκαστική εξαφάνιση σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα και την τιμητική υποδοχή του από τον έλληνα πρωθυπουργό κατατέθηκε μήνυση εναντίον του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Η μήνυση αφορά σε συνέργεια για βασανιστήρια και καταναγκαστική εξαφάνιση σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, όπως ανακοίνωσαν μη κυβερνητικές οργανώσεις Democracy for the Arab World Now (DAWN), Open Society Justice Initiative (OSJI), and TRIAL International. Ο πρίγκηπας πραγματοποιεί επίσκεψη στη Γαλλία σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η μήνυση έχει έκταση 42 σελίδες και ισχυρίζεται πως ο πρίγκιπας «είναι συνεργός στα βασανιστήρια και την καταναγκαστική εξαφάνιση του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου 2018» και ότι «δεν απολαμβάνει ασυλίας από δίωξη επειδή, ως πρίγκιπας διάδοχος, δεν είναι αρχηγός κράτους», διευκρινίζουν οι ΜΚΟ.

Ο δε γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν,  έχει προγραμματίσει λίγες ώρες μετά την κατάθεση της μήνυσης επίσημο δείπνο με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα.

https://www.documentonews.gr/

Διαβάστε επίσης: Η υπέρλαμπρη επίσκεψη του Σαουδάραβα πρίγκιπα στην Αθήνα που κόστισε εκατομμύρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom