Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Θεσ/κη: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση της «Κατάληψης 111» (φωτο & βίντεo)


Ακόμη έναν υπό κατάληψη χώρο εκκένωσε στις 6 το πρωί της Παρασκευής η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το κτίριο που βρίσκεται στον αριθμό 111 της οδού Εγνατία. Το εξαώροφο κτίριο τα τελευταία 7 χρόνια αποτελούσε την έδρα μιας ομάδας αντιεξουσιαστών, η οποία ήταν γνωστή ως «Κατάληψη 111».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, στην επιχείρηση εκκένωσης πήραν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν τους βασικούς ρόλους για την υλοποίηση της εκκένωσης. Κατά την έφοδο των αστυνομικών το κτίριο ήταν άδειο. Την επιχείρηση επιτηρούσε δικαστικός λειτουργός.

Αλεξίσφαιρο, κράνη, στυλιάρια, μαχαίρια (ένα στον εσωτερικό χώρο κι ένα εξωτερικό παρτέρι), πυροσβεστήρες και αρκετά μπουκάλια μπύρας που δεν είχαν καταναλωθεί βρήκαν οι αστυνομικοί στο υπό κατάληψη κτήριο στον αριθμό 111 της οδού Εγνατία, μετά από επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την επιχείρηση εκκένωσης που πραγματοποιήθηκε στους έξι ορόφους του κτηρίου από αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ, έπιασαν δουλειά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Συνέλεξαν ένα αλεξίσφαιρο, κράνη, στυλιάρια, πυροσβεστήρες και μπουκάλια μπύρας που δεν είχαν καταναλωθεί. Τα κατέγραψαν και προχώρησαν στην κατάσχεσή τους. Τα αντικείμενα θα ελεγχθούν για αποτυπώματα και ίχνη DNA.

Ρόλο συντονιστή στην επιχείρηση είχε ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Σταύρος Κεσελίδης ενώ παραβρέθηκε και ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Δούβαλης.

Στο σημείο βρέθηκε εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές για τις παρεμβάσεις που θα κάνει ο οργανισμός στο κτήριο το επόμενο διάστημα. Να σημειωθεί ότι το κτήριο έχει προβλήματα στατικότητας.

Εξωτερικά της κατάληψης εγκαταστάθηκε διμοιρία των ΜΑΤ για να εμποδίσει ανακατάληψη του χώρου.

Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση αντικειμένων που βρέθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου.






Ήταν υπό κατάληψη από τον Μάρτιο του 2015

Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στον ΕΦΚΑ. Τελεί υπό κατάληψη από τον Μάρτιο του 2015. Τότε μια ομάδα αντιεξουσιαστών αποφάσισε να στεγαστεί στο εξαώροφο κτίριο της οδού Εγνατία. 

«Το κτίριο αποτελεί κρατική περιουσία, η οποία παρέμενε ανεκμετάλλευτη τα τελευταία 37 χρόνια. Δε σκοπεύουμε να γίνουμε δούλοι του κρατικού μηχανισμού ούτε και να αναγνωρίζουμε ιδιοκτησιακές αρχές, γι’ αυτό το λόγο προβήκαμε στην ενέργεια αυτή» εξηγούσαν οι καταληψίες στο κείμενο που δημοσίευσε η συνέλευσή τους στη «γέννηση» της Κατάληψης 111.

18 Μαρτίου 2015 – Φωτογραφία του Intime από την ημέρα που καταλήφθηκε το κτίριο
18 Μαρτίου 2015 – Φωτογραφίες του Intime από την ημέρα που καταλήφθηκε το κτίριο

https://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom