Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Ενωμένη αντιπολίτευση ξεσκεπάζει το «γαλάζιο» παρασκήνιο των τηλεφωνικών υποκλοπών


Σε κορυφαίο θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εξελίσσεται η απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νικου Ανδρουλάκη.

Μάλιστα, φαίνεται ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για αποκαλύψεις στοιχείων που αφορούν παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, όπως του Θανάση Κουκάκη

Μετωπική είναι η σύγκρουση μεταξύ της Πειραιώς και της Χαριλάου Τρικούπη, που κρίνει ότι όχι μόνο επιχειρείται από το Μαξίμου να υποβαθμιστεί η υπόθεση αλλά έχει ως πολιορκητικό κριό τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου τον οποίο η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί για εκτόξευση ανυπόστατων αναφορών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ανταλλαγή πολιτικών πυρών μαινόταν σε όλα τα επίπεδα, την Παρασκευή (29.7.2022), κατά το χρονικό διάστημα που εξελισσόταν η μαραθώνια –κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας στη βουλή για το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών μέσω λογισμικού παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας. 

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προβάλλει ότι η πρωτοβουλία του για τη συζήτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ήταν καίρια και οδήγησε κυβέρνηση και αρμόδιες υπηρεσίες να αποκαλύψουν μεταξύ άλλων «αυτά που έκρυβαν τόσους μήνες για τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη».

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, με απανωτές δημόσιες παρεμβάσεις της, εγκαλώντας τη ΝΔ ότι προσπαθεί συστηματικά να υποβαθμίσει την υπόθεση και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε ευθέως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου ότι ευρισκόμενος «σε διατεταγμένη υπηρεσία είπε ψέμματα ότι δεκάδες άλλοι ευρωβουλευτές έχουν πέσει θύματα των λογισμικών Pegasus και Predator». 

Μάλιστα του… έριξε το γάντι προκαλώντας τον να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των άλλων ευρωβουλευτών από Ουγγαρία, Ισπανία κλπ που επικαλείται. Με ιδιαίτερα καυστικό ύφος η Χαριλάου Τρικούπη τον κάλεσε να δώσει στοιχεία για όσα λέει, αντιπαραβάλλοντας την στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑλ Νίκου Ανδρουλάκη που, όπως επεσήμανε αιχμηρά η Χαριλάου Τρικούπη, δεν κατέθεσε εικασίες αλλά αποδείξεις…

Το απόγευμα της Παρασκευής με ανακοίνωσής της η Χαριλάου Τρικούπη κάλεσε την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να ερευνήσουν ποια πρόσωπα και ποιες εταιρείες εμπλέκονται στην χρήση του λογισμικού παγίδευσης και παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα. 

Κατά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «η αποκάλυψη της αλήθειας είναι ζήτημα Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα κάνει εκπτώσεις».

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, από την Κρήτη όπου περιοδεύει ο Νίκος Ανδρουλάκης έστελνε οργισμένο μήνυμα προς το Μαξίμου. «Δυστυχώς βλέπω την κυβέρνηση να κάνει μία αγωνιώδη προσπάθεια να το υποβαθμίσει», τόνισε. 

Για να συμπληρώσει: « Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας παρακολουθούν ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να πουν ποιοι είναι αυτοί που υπονομεύουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς». 

Και κατέληξε: « Γιατί αυτός που επιχείρησε να παγιδεύσει το κινητό μου με ένα τοσο σύγχρονο λογισμικό ώστε να το ρομποτοποιήσει και να ανοίγει η κάμερα και το μικρόφωνο όποτε θέλει ακόμα και όταν είναι κλειστό, είχε συγκεκριμένη σκοπιμότητα. 

Περιμένω από τη δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, την αλήθεια. Ποιος είχε θράσος να πάρει αυτή την πρωτοβουλία υπονομεύοντας τη διαφάνεια, υπονομεύοντας την ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος(…)». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για ζήτημα που συνδέεται με τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου. Όπως είπε, η ποιότητα της δημοκρατίας «είναι πρωτεύον θέμα για το λαό μας που έχει δώσει τεράστιους αγώνες για να έχουμε ελευθερία και δημοκρατία».

Παναγιώτα Μπίτσικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom