Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Αγραφα: Αστυνομική βία στα 1.600 μέτρα κατά διαδηλωτών για τις ανεμογεννήτριες!


Με ξύλο και χημικά κατέστειλε η Αστυνομία τους διαδηλωτές στο όρος Τύμπανος των Αγράφων που αντιστέκονται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών. ● Συλλήψεις δύο ατόμων .● «Προσπαθούν να μας πτοήσουν, αλλά ο αγώνας μας για γη και ελευθερία υπερέχει μέχρι να νικήσουμε», αναφέρει η Ανοιχτή Συνέλευση.

Για τρίτη φορά η αστυνομία υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της αιολικής βιομηχανίας προχώρησε σε βίαιη καταστολή των διαδηλωτών στην Καρδίτσα, στο όρος Τύμπανος των Αγράφων, που αντιστέκονται στην καταστροφή των βουνών από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Ολα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό ότι με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου προκειμένου να διέλθουν 24 βαρέα οχήματα για να μεταφέρουν τμήματα ανεμογεννητριών στον Τύμπανο μέσω του οδικού δικτύου Λάρισας-Τρικάλων-Μουζακίου.

Η μεταφορά τμημάτων των ανεμογεννητριών έρχεται ως συνέχεια των εργασιών για την εγκατάστασή τους, που πραγματοποιούνται εδώ και πάνω από έναν χρόνο στον Τύμπανο, αλλά και για τη διάνοιξη δρόμων πάνω από το χωριό Μουζάκι που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες και έχουν μετατρέψει την περιοχή σε εργοταξιακή ζώνη.

Ετσι, η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Αγραφα κάλεσε για προχθές Κυριακή 24/7 συγκέντρωση στον Τύμπανο με προσυγκέντρωση στην Καρδίτσα, προκειμένου να μπλοκαριστούν οι εργασίες μεταφοράς. Οταν οι διαδηλωτές έφτασαν στο βουνό, σε υψόμετρο περίπου 1.600, βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν φραγμό από ΜΑΤ που περιφρουρούσαν γήπεδο εγκατάστασης ανεμογεννήτριας και τις υποδομές και επιτέθηκαν απρόκλητα και βίαια στους συγκεντρωμένους με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης διαδηλωτής κινδύνευσε να πέσει από τον γκρεμό, ενώ στη συνέχεια προσήχθησαν αναίτια έξι άτομα, εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν χθες σε ανακριτή και εισαγγελέα, ο ένας με τις κατηγορίες της εξύβρισης, της απλής σωματικής βλάβης και της βίας κατά δημόσιου λειτουργού και ο άλλος με την τελευταία κατηγορία. Η δίκη τους ορίστηκε για αύριο.

Σημειώνεται ότι στις 22/8/2019 είχαν συλληφθεί 4 πολίτες λόγω της συμμετοχής τους σε κινητοποίηση κατοίκων στο δημαρχείο της Καρδίτσας ενάντια στην παραχώρηση δασικών εκτάσεων σε εταιρεία για τις εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Αγραφα. Αλλά και στη συνέχεια η Αστυνομία Καρδίτσας άσκησε διώξεις σε 17 άτομα, έπειτα από την υποτιθέμενη αναγνώρισή τους από αστυνομικούς, για τη συμμετοχή τους σε συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στις 6/6/2021 και πάλι στον Τύμπανο.

«Θα νικήσουμε»

«Στην αυθαιρεσία των επενδυτών που αποσκοπεί στην κερδοφορία τους με αντίκτυπο την καταστροφή των Αγράφων, το κράτος στέκεται αρωγός και επιτίθεται κάθε φορά και με περισσότερο μένος σε όσους υπερασπίζονται τα βουνά μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι διωκόμενοι συναγωνιστές μας διώκονται και ξαναδιώκονται από προηγούμενες κινητοποιήσεις στο δημαρχείο και στον Τύμπανο και εκκρεμούν εις βάρος τους δίκες για το προσεχές φθινόπωρο. Στοχευμένα προσπαθούν να μας πτοήσουν, αλλά ο αγώνας μας για γη και ελευθερία υπερέχει μέχρι να νικήσουμε», αναφέρει η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Αγραφα.

Τάσος Σαραντής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom