Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Χυδαία «Bild»! Έσταξε πάλι χολή κατά της Ελλάδας


Δεν βάζουν μυαλό οι Γερμανοί, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να χυδαιολογήσουν -ξανά- σε βάρος της Ελλάδας, ακόμη και σε συνθήκες ενεργειακής κρίσης, οι οποίες απειλούν να παγώσουν την Ευρώπη τον χειμώνα που έρχεται.Η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν για να αλλάζουν οι Ελληνες οικιακές συσκευές.

Ρόλο ανεμιστήρα στη λάσπη που εκτόξευσαν πάλι διαδραμάτισε -ποια άλλη;- η «Bild», η γερμανική εφημερίδα που τα χρόνια της κρίσης σχεδόν καθημερινά λοιδορούσε την Ελλάδα και τους Ελληνες – φτάνοντας στο σημείο να τους χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων και τεμπέληδες.


«Αρκετά γενναιόδωρη είναι η ελληνική κυβέρνηση που δίνει στους πολίτες τις καινούργιες οικιακές συσκευές. Αλλά και οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν το κόστος» σχολίαζε με κίτρινη διάθεση η εφημερίδα.

«Ο Ελληνας υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν τις επόμενες εβδομάδες νέα ψυγεία και καταψύκτες καθώς και συστήματα κλιματισμού, με το κράτος να καλύπτει έως και το 50% του κόστους» έγραφε στο σχετικό άρθρο, στάζοντας βέβαια ανθελληνική χολή ακολούθως, καθώς… εξηγούσε στους αναγνώστες της πως «ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 150.000.000 ευρώ, τα οποία είναι χρήματα της Ε.Ε. Τι σημαίνει αυτό; Τι άλλο από το ότι και η Γερμανία πληρώνει για τις νέες οικιακές συσκευές των Ελλήνων»!

«Αυτός είναι ένας αμφισβητούμενος τρόπος να ξοδέψεις χρήματα άλλων κρατών-μελών, γιατί, προσέξτε, και αυτά έχουν τα ίδια προβλήματα» δήλωνε ταυτόχρονα η οικονομολόγος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Γιάνα Σίμκε, υποκρινόμενη βέβαια πως ξεχνά ότι η χώρα της είναι αυτή που απαιτεί – επαιτεί για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ενώ στη διάρκεια της οικονομικής καταστροφής του ευρωπαϊκού Νότου και δη της Ελλάδας το Βερολίνο διαδραμάτιζε ρόλο μνημονιακού χασάπη. «Η επιδότηση καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα δεν θα αυξήσει το αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ των φορολογουμένων σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Οι επενδύσεις σε εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα είχαν περισσότερο νόημα απ’ ό,τι σε ψυγεία και συστήματα κλιματισμού. Αυτό δεν θα αντιμετωπίσει τις αιτίες της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης» επέμεινε, πάντως, η οικονομολόγος της γερμανικής Δεξιάς. 

Η «Bild» δεν αμέλησε, βέβαια, να σημειώσει πως το γενναιόδωρο πρόγραμμα επιδότησης της ελληνικής κυβέρνησης έχει ως δικαιολογία το γεγονός ότι η εξοικονόμηση ενέργειας αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατά συνέπεια στην προστασία του κλίματος.

Ωστόσο, φτάνει να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για το κλίμα, αλλά για τις ψήφους. Αφού κάνει αναφορά στην πρόθεση του πρωθυπουργού να κάνει εκλογές την άνοιξη, με τη λήξη της τετραετίας, τόνιζε χαρακτηριστικά πως «με ένα ολοκαίνουργιο ψυγείο στο σπίτι, η δημοτικότητα του κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας, θα πρέπει σίγουρα να ενισχυθεί».

δημοκρατία 28/7/22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom