Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Σταματούν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι - Κυβερνητική προτεραιότητα τα νησιά λόγω τουρισμού!


Πράξη κάνει η κυβέρνηση τα όσα έχει ανακοινώσει εδώ και ημέρες, δίνοντας προτεραιότητα στον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών και αλλάζοντας, ουσιαστικά, την εμβολιαστική στρατηγική με το βλέμμα εμμονικά στραμμένο στον τουρισμό.

Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Υγείας έλαβε απόφαση με την οποία σταματούν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, τουλάχιστον σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, δύο περιοχές που βρέθηκαν πρόσφατα στο κόκκινο εξαιτίας αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, που εξακολουθεί να υφίσταται στην περιοχή, όπου οι κλίνες Covid είναι πλήρεις και μόλις χθες το βράδυ στο Αγρίνιο ανέπτυξαν άλλες 18 για να καλύψουν τα περιστατικά.

Έτσι τα νοσοκομεία των δύο πόλεων εξέδωσαν τις ακόλουθες ανακοινώσεις:

Από την Διοίκηση του Γ.Ν Αιτωλ/νίας - Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι μετά από σχετική εντολή του Υπουργείου Υγείας από Τετάρτη 19/05/2021 αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Johnson στο Νοσοκομείο μας μέχρι νεωτέρας.

Από την διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, γίνεται γνωστό ότι, κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας, αναστέλλονται από 19/5/2021 οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο Αγρινίου μέχρι νεωτέρας.

Να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα επικράτησε μεγάλη ανησυχία στην περιοχή από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ενώ επικράτησε ένα γενικό μπάχαλο με το άνοιγμα των σχολείων στο Μεσολόγγι, όταν το υπουργείο Παιδείας αναίρεσε την απόφαση της δημοτικής αρχής.

Σε αυτό το σημείο, βέβαια, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση, αρχικά, είχε ανακοινώσει ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ακριβώς επειδή είναι μονοδοσικό, θα χορηγούνταν στο πλαίσιο προγραμμάτων κατ΄οίκον εμβολιασμών για άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν σε εμβολιαστικά κέντρα.

Προς το παρόν, πάντως, το εμβόλιο κατευθύνεται στα νησιά, καθώς το Μαξίμου έχει αναγάγει το άνοιγμα του τουρισμό στην μοναδική προτεραιότητα των ημερών...

Προ ημερών επίσης είχε γίνει γνωστό ότι τα νησιά στα οποία οι ενήλικες κάτοικοι θα εμβολιαστούν με Johnson & Johnson είναι η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Σαλαμίνα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Σάμος, η Λευκάδα, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Λήμνος, η Κάλυμνος, η Θάσος, η Μύκονος, η Πάρος και η Αίγινα.

Τα συγκεκριμένα νησιά ενισχύονται με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του Ε.Σ.Υ. και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

https://www.efsyn.gr/ & https://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom