Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Ουρές στο νοσοκομείο Μεσολογγίου για έλεγχο ύποπτων περιστατικών - Πολλά τα προβλήματα


Η μεγάλη επιδημική εστία κορωνοϊού που φλέγεται στο Μεσολόγγι αποτυπώνεται πια και στις εισαγωγές ασθενών με σοβαρή λοίμωξη Covid-19 στο νοσοκομείο της πόλης.

Ένα νοσοκομείο, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), που συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά των μικρών επαρχιακών νοσοκομείων, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις δυνατότητες νοσηλείας που δίδονται στους ασθενείς.

Είναι ενδεικτικό ότι παρότι μετατράπηκαν δύο κλινικές σε κλινικές Covid-19, 10 κλινών εκάστη, αυτές έχουν ήδη καλυφθεί. Την ίδια ώρα τα πιο σοβαρά περιστατικά διακομίζονται στα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου, καθώς εκείνο του Μεσολογγίου δεν διαθέτει ΜΕΘ.

"Οι ασθενείς εξυπηρετούνται από ένα νοσοκομείο με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.
Δεν είναι μόνο η επιβάρυνση από την αύξηση των προσελεύσεων κρουσμάτων κορωνοιου αλλά και την λειτουργία του νοσοκομείου ως εμβολιαστικό κέντρο. 

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές από δύο σε οκτώ με αποτέλεσμα να απασχολείται πολύ περισσότερο προσωπικό και έτσι δεν επαρκεί για τη φροντίδα ασθενών με κορωνοϊό. 

Χθες και σήμερα στο νοσοκομείο σχηματίζονται αναμονές δεκάδων ατόμων με συμπτώματα ή επαφές με θετικά κρούσματα για να υποβληθούν σε μοριακό τεστ. 

Το Νοσοκομείο ανέπτυξε δύο κλινικές των 10 κλινών η κάθε μία για νοσηλεία θετικών περιστατικών κορωνοϊού η μία και η άλλη για ύποπτα κρούσματα. Γέμισαν και οι δύο με θετικά περιστατικά. Τώρα ψάχνουν χώρο για τα ύποπτα" αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος

Παράλληλα, πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη αναισθησιολόγων. «Υπηρετούν μόνο δύο αναισθησιολόγοι και τις μισές ημέρες το μήνα το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο. Όταν χρειάζεται διασωλήνωση ασθενής με κορωνοϊό ή με άλλη πάθηση διακομίζεται σε ΑΓΡΙΝΙΟ ή ΠΑΤΡΑ. Όπως και όλα τα σοβαρά περιστατικά», υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom