Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Μεγάλη πορεία στις πρεσβείες του Ισραήλ και των ΗΠΑ: «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»! (φωτο & βίντεο)


«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στην μεγάλη πορεία που μέσω της Λεωφόρου Κηφισίας κατευθύνεται τώρα προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Νωρίτερα οι χιλιάδες διαδηλωτές είχαν καταδικάσει τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς στην Γάζα μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ έφτασε η μεγάλη πορεία που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ για να καταδικαστούν οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης.

Σε ένα ποτάμι καταδίκης των ισραηλινών δολοφονικών επιθέσεων κατά των παλαιστινίων έχει μετατραπεί η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στο υπουργείο Αμυνας με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Στέλνουν επίσης ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους καταγγέλλοντας τη στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ που ενθαρρύνουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ είχαν συγκεντρωθεί παλαιστίνιοι που ζουν στην Ελλάδα και υποδέχθηκαν με συνθήματα αλληλεγγύης την μεγάλη πορεία της ΕΕΔΥΕ.

Η δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από τη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στο υπουργείο Άμυνας.

«Είμαστε εδώ, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό από τις εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ που γίνονται με τις πλάτες των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της βουλής του 2015.

Απαιτούμε να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε μεγάλους κινδύνους τον λαό και τη χώρα μας.»

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: