Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Βόλος: «Έπαθα κρίση» - Οι εξηγήσεις του δασκάλου που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε τον ποδηλάτη


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 54χρονος δάσκαλος που το πρωί του Σαββάτου παρέσυρε και σκότωσε τον 50χρονο ποδηλάτη και λογιστή του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου Δημήτρη Παπαχρήστο, στον παράδρομο της περιφερειακής οδού.

Σύμφωνα με όσα είπε στον εισαγγελέα ο κατηγορούμενος, δεν είχε επίγνωση της πράξης του, γι’ αυτό και εγκατέλειψε το θύμα του αβοήθητο στην άσφαλτο. «Έχω προβλήματα υγείας. Δεν κατάλαβα τι έκανα. Έχασα τις αισθήσεις μου, έπαθα κρίση. 

Μόλις συνήλθα, είδα το λάστιχο του αυτοκινήτου μου σκασμένο και το παρμπρίζ σπασμένο. Έτσι, σταμάτησα για να δω τι είχε συμβεί. Δεν κατάλαβα οτι χτύπησα και σκότωσα άνθρωπο» ισχυρίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Βόλου.

Για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ορίστηκε ρητή δικάσιμος. Ο 54χρονος δάσκαλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της εγκατάλειψης θύματος τροχαίου δυστυχήματος.

Όλα έγιναν το περασμένο Σάββατο (08-05-2021) στις 11.30 το πρωί στην οδό Λαρίσης, όταν ο 50χρονος έκανε προπόνηση με το ποδήλατό του. Εκεί τον παρέσυρε ο 54χρονος δάσκαλος, ενώ στη συνέχεια τον εγκατέλειψε. 

Ο άτυχος ποδηλάτης αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και ένα κοριτσάκι, μαθήτρια του Γυμνασίου. Οι φίλοι του, οι συγγενείς του και οι συνάδελφοί του στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Αγχιάλου “Η Δήμητρα” δε μπορούν να πιστέψουν το τραγικό συμβάν που του κόστισε τη ζωή.

Ο 50χρονος παρασύρθηκε από το ΙΧ, που τον έσερνε στο οδόστρωμα επί πολλά μέτρα. Σε απόσταση τουλάχιστον 20 – 30 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν το ποδήλατό του υπήρχαν αίματα. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, στο σημείο λίγη ώρα αφού έγινε το κακό ηχούσαν σειρήνες του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να διαπιστώνουν δυστυχώς ότι ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός.

Ο οδηγός του ΙΧ, που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε το θύμα του, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγη ώρα μετά. Φέρεται να δήλωσε ότι δεν κατάλαβε ότι σκότωσε άνθρωπο, ωστόσο συνελήφθη έξω από συνεργείο αυτοκινήτων, σε μικρή απόσταση από το θανατηφόρο δυστύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom