Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Η απολογία του δολοφόνου στα Καλύβια: Η σφαγή του πατέρα του, τα «μάγια» και η φυγή στην Αλβανία


Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες ο 32χρονος που σκότωσε τον 60χρονο για τα κοινόχρηστα στα Καλύβια Αττικής - Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζήτησαν οι δικηγόροι του.

Η σφαγή του πατέρα του στα 15 του χρόνια για κτηματικές διαφορές, τα θρησκευτικά βιβλία για εξορκισμούς, η φυγή στην Αλβανία και η καραντίνα στη γειτονική χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού που χτύπησε τον ίδιο και τη μητέρα του. Αυτά είναι τα κομμάτια της απολογίας του δολοφόνου των Καλυβίων χθες το πρωί στον ανακριτή.

Μια προφορική απολογία του 32χρονου εκτελεστή του 60χρονου υπαλλήλου του Κέντρου Υγείας Δημήτρη Βρούτση, που κατεγράφη σε 4 σελίδες και ξεδιπλώνει τη ζωή του. Ο δολοφόνος, αφιέρωσε χρόνο σε ένα περιστατικό στα εφηβικά του χρόνια, σε ηλικία 15 ετών που στιγμάτισε τη ζωή του, όταν βρήκε τον πατέρα του – υδραυλικό λένε οι πληροφορίες στο επάγγελμα με μεγάλη περιουσία στην Πελοπόννησο - αιμόφυρτο στον δρόμο και κατακρεουργημένο, για κτηματικές διαφορές. Ένα άγριο σκηνικό που όπως είπε τον σόκαρε και του «άφησε τραύμα με αποτέλεσμα να υποφέρει σε όλη του τη ζωή, να έχει φοβίες και να απομονώνεται».

Για τον άτυχο υπάλληλο του Κέντρου Υγείας και γείτονα του που το εμμονικό του μυαλό τον έβαλε στο στόχαστρο, είπε ότι θεωρούσε ότι μαζί με τη σύζυγο του, του έκαναν κακό, έβλεπε οράματα και πίστευε ότι θα πεθάνει από τα μάγια που πίστευε ότι του έκαναν. Τον τελευταίο χρόνο είπε, ότι διάβαζε θρησκευτικά βιβλία για εξορκισμούς, μεταλάμβανε χωρίς να πει σε κανέναν ιερέα το παραμικρό, προσπαθώντας μόνος του να «γιατρευτεί» από το κακό που ήταν πεπεισμένος ότι του είχαν κάνει οι φανταστικοί του «εχθροί». 

Είχε βαθιά πεποίθηση ότι θέλουν το κακό του και να τον πεθάνουν. Και θεωρούσε ότι με το να εξοντώσει τον Δημήτρη Βρούτση θα σταματούσαν τα «μάγια» και όλα όσα έβλεπε να γίνονται. Μάγια με τρίχες, λάδια και κλωστές που ισχυρίζεται του άφηναν οι γείτονες του για να του κάνουν κακό ενώ είπε ότι έβλεπε φώτα και άκουγε φωνές.

Ο δράστης αναφέρθηκε και στο «καθαρό» πιστόλι των 7.65 χιλιοστών, με το οποίο εκτέλεσε με τρεις σφαίρες τον Βρούτση, λέγοντας ότι το πήρε μέσω ενός προσώπου το οποίο δεν κατονόμασε από τη «μαύρη αγορά» του Μενιδίου για 500 ευρώ. 

Σε ο,τι έχει να κάνει με το σκηνικό της δολοφονίας είπε ότι πήγε στο κέντρο υγείας και τη στιγμή που ο άτυχος άνδρας κατέβηκε στο πάρκινγκ με το αυτοκίνητο του, άφησε το όχημα έξω από το κέντρο, πήγε κάτω και χωρίς να τον δει το θύμα, του άνοιξε την πόρτα, τον πυροβόλησε τρεις φορές στο κεφάλι και έφυγε.

Όταν ρωτήθηκε πως ένιωσε, είπε ότι στην αρχή αισθάνθηκε ανακουφισμένος αλλά μετά κατάλαβε το λάθος του. Είπε ότι τα οράματα δεν εμφανίζονταν πια όμως τα προβλήματα υγείας που πίστευε ότι είχε, παρέμεναν και ανεβοκατέβαιναν τα λευκά του αιμοσφαίρια. Παραδέχτηκε ότι ήταν αυτή η κίνηση ήταν ένα λάθος όμως πίστευε ότι με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωνόταν και θα «γιατρευόταν». Γιατί θεωρούσε ότι ήταν άρρωστος. Πότε με τις τιμές των λευκών αιμοσφαιρίων που θεωρούσε ότι είχε λευχαιμία πότε με την καρδιά και τα πνευμόνια του είπε, ενώ πήγαινε σε νοσοκομεία και του έβρισκαν διάφορα και θεωρούσε ότι θα πέθαινε εξαιτίας της επιρροής των γειτόνων του.

Για τη φυγή στην Αλβανία ο 32χρονος είπε ότι με τη γειτονική χώρα είχε ανοικτούς δεσμούς. Είχε πάει αρκετές φορές. Είχε φίλους εκεί γιατί εδώ ήταν ένα άτομο απομονωμένο που δεν είχε φίλους. Είχε 2-3 φίλους Αλβανούς και καθόταν πολλές ημέρες. Στις 28 Δεκεμβρίου – δηλαδή πέντε ημέρες μετά το φονικό στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων - έφυγε με τη μητέρα του στην Αλβανία και έκατσαν αρκετές ημέρες καθώς προσεβλήθησαν από κορωνοιό και οι δύο και ήταν σε απομόνωση.

Για τις πινακίδες που έβγαλε την ημέρα την εκτέλεσης από το γκρι Mitsubishi Colt είπε ότι το έκανε για ήθελε να καθαρίσει το αυτοκίνητο του και επειδή είχαν λασκάρει οι βίδες και μετά τις ξαναέβαλε γιατί φοβήθηκε μην τον γράψουν.

Οι πληροφορίες λένε ότι στον στρατό, οι γιατροί που τον είχαν εξετάσει είχαν διαπιστώσει ότι υπήρχε πρόβλημα και του είχαν πει να επισκεφθεί ψυχολόγο, ενώ και στην Αλβανία που είχε πάει σε νοσοκομείο των Τιράνων, ο γιατρός του συνέστησε να πάει σε ειδικό.
Για το λόγο αυτό οι συνήγοροι υπεράσπισης θα επιμείνουν στην ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. «Μέσα από τη δικογραφία καταθέσεις μαρτύρων ακόμα και το περιβάλλον του θύματος κάνουν λόγο για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο 32χρονος. Δεν είναι ένας όψιμος υπερασπιστικός ισχυρισμός» αναφέρει ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του κ. Μιχάλης Φράγκου στο Protothema.gr αναφέροντας ουσιαστικά ότι, από τον Ιανουάριο, οι μάρτυρες έδειχναν στην Αστυνομία τον δολοφόνο τοποθετώντας τον στο κάδρο των υπόπτων.

Τέλος, ο δράστης φέρεται να ήταν προετοιμασμένος ψυχολογικά για το μέλλον του και δέχτηκε ήρεμα, σχεδόν με απάθεια την απόφαση της προφυλάκισης του.

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom