Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ηγουμενίτσα: Μετέφεραν παράνομους μετανάστες με... ασθενοφόρο!


Με κανονικό ασθενοφόρο και αναμμένο φάρο, δυο άνδρες έφθασαν μέχρι τα παράλια της Ηγουμενίτσας για να παραλάβουν απ’ την ακτή στη θέση «Δρέπανο», τον 22χρονο «ασθενή» και τον 25χρονο συνοδό του.

Μόνο που ο οδηγός αντί τα τρέχει «δαιμονισμένα» για την μετάβαση στο πλησιέστερο νοσοκομείο Φιλιατών, πήγαινε σαν χελώνα, κινούνταν στο αντίθετο [ερημικό] ρεύμα και ενώ είχε ήδη παραλάβει τους δυο νεαρούς άνδρες. 

Για κακή τους τύχη όμως την ύποπτη κίνηση αντιλήφθηκε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που είχε βγει για περπάτημα. Αμέσως ο αστυνομικός τηλεφώνησε στο «100» που με την σειρά του έδωσε σήμα αναζήτησης προς όλα τις δυνάμεις. 

Ως δια μαγείας το ασθενοφόρο … εξαφανίστηκε αφού είχε προλάβει να μπει στην 1η κεντρική είσοδο της Εγνατίας οδού απ’ το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Έπιασαν «πόνοι» τον ασθενή

Το ύποπτο όχημα εντοπίστηκε όμως στα διόδια της Τύριας και αποκαλύφθηκε πως ο «ασθενής» δεν υπέφερε από αφόρητους πόνους αλλά όπως και ο «συνοδός», ήταν δυο Αλβανοί παράνομοι μετανάστες που πλήρωσαν αδρά για να καταλήξουν στην Αθήνα.

Το ασθενοφόρο που ανήκει σε μικρό ιδιωτικό θεραπευτήριο των Αθηνών, το είχε αποσπάσει ο ένας εκ των δυο Ελλήνων που είχε σύμβαση με την κλινική για την διακομιδή ασθενών. Μάλιστα ως βοηθό για το μεγάλο ταξίδι προσέλαβε και τον συνεργό του που είναι «ξάδελφός» του.

Για την «παραλαβή» είχε προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού με «άγνωστο» άτομο. 

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το διαγνωστικό κέντρο των Αθηνών αλλά το μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή τους ενημέρωσε ότι «από 30/04 έως 03/05 το κέντρο θα παραμείνει κλειστό λόγω του Πάσχα». 

Οι δυο παράνομοι μετανάστες, ηλικίας 24 και 22 ετών, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, ενώ ο οδηγός και ο συνοδηγός για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom