Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Αγρίνιο: Σε συγγενικό ζευγάρι η 7χρονη που έχασε και τους δύο γονείς της σε 40 μέρες


Αίσιο τέλος έχει η υπόθεση της 7χρονης από το Αγρίνιο, η οποία μέσα σε 40 ημέρες έχασε και τους δύο γονείς της.Με απόφαση της Εισαγγελέως η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού δόθηκε σε συγγενικό της ζευγάρι.

Το κορίτσι είχε χάσει τον 49χρονο πατέρα της στα μέσα Απριλίου, όταν αυτός κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της, ενώ περίπου 40 ημέρες νωρίτερα είχε χάσει και την μητέρα της με αποτέλεσμα να μείνει μόνη στον κόσμο. 

Για την 7χρονη κινητοποιήθηκε άμεσα η Πρόνοια του δήμου Αγρινίου που με τη σχετική υπηρεσία ανηλίκων της απευθύνθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για να βρεθεί ένας ασφαλής χώρος στον οποίο θα φιλοξενείται από εδώ και πέρα το κορίτσι και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» απάντησε θετικά ώστε να συμβάλει για τη φιλοξενία της, όμως για το κορίτσι προέκυψε ενδιαφέρον και από στενό συγγενικό της πρόσωπο από την πλευρά του πατέρα της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του karvasaras.gr, η Εισαγγελέας «ζύγισε» τα δεδομένα της υπόθεσης και αποφάσισε αυτό που θεωρητικά είναι το καλύτερο για την ομαλή μετάβαση της 7χρονης στην επόμενη ημέρα. Αποφάσισε λοιπόν να δοθεί η προσωρινή επιμέλεια του κοριτσιού στο συγγενικό ζευγάρι το οποίο μπορεί να της παρέχει ότι χρειάζεται για αυτή την ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την 7χρονη είχε εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον ώστε να την βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν αρκετοί πολίτες, ακόμη και αυτοί που δεν είχαν καμία επαφή με την οικογένεια ή το ευρύτερο περιβάλλον της.

Η σχετική απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια του κοριτσιού εκδόθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και το συγγενικό ζευγάρι έχει παραλάβει την 7χρονη από την γειτονική οικογένεια που την φιλοξενούσε μέχρι να ληφθεί η απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom