Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Πέλλα: 68χρονη πέθανε μερικές ώρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου - Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τα παιδιά της


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η οικογένεια 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα, η οποία έφυγε από τη ζωή μια ημέρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου και ενώ η γυναίκα δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, όπως ισχυρίζονται τα παιδιά της.

Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει κατατεθεί, η 68χρονη έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer στις 14 Απριλίου, ενώ η δεύτερη ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Μαΐου. 

Μετά την δεύτερη δόση, η γυναίκα έμεινε μισή ώρα στο Κέντρο Υγείας όπου της έγινε ο εμβολιασμός και αποχώρησε, έχοντας μαζί της την κόρη της, η οποία την είχε συνοδεύσει.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα προς το βράδυ της 4ης Μαΐου, η 68χρονη άρχισε να νιώθει σκοτοδίνη, είχε εμετούς και παράλυση στα χέρια και στα πόδια. Τα παιδιά της την πήγαν στο νοσοκομείο όπου περιέγραψε στον εφημερεύοντα γιατρό τα συμπτώματα που είχε. 

Εκεί, της έκαναν κάποιες εξετάσεις χωρίς να διαπιστωθεί κάτι, ενώ όπως ισχυρίζονται τα παιδιά της 68χρονης, από το νοσοκομείο οι γιατροί είπαν πως επρόκειτο για παρενέργειες
της δεύτερης δόσης του εμβολίου και ότι δεν θα ξανασυμβεί, δίνοντας εξιτήριο στην γυναίκα.

Σύμφωνα με όσα καταθέτει στη μήνυσή της η οικογένεια της 68χρονης, λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα ανέβασε πυρετό, ενώ είχε τα ίδια συμπτώματα με εμετούς και παράλυση των άκρων. 

Τα παιδιά της την μετέφεραν στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό τους αφού δεν υπήρχε ελεύθερο ασθενοφόρο. Φτάνοντας στο νοσοκομείο η 68χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, αλλά παρέμενε ζωντανή με χαμηλό σφυγμό. Οι γιατροί προχώρησαν σε διασωλήνωση, αλλά μετά από μισή ώρα περίπου, εξέπνευσε.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η γυναίκα δεν είχε υποκείμενο νόσημα και ήταν σε άριστη φυσική κατάσταση. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Αντώνης Ξυλουργίδης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων με οποιονδήποτε τρόπο . 

Η οικογένεια διόρισε και ιατροδικαστή τεχνικό σύμβουλο και έτσι μπλόκαραν την ταφή. Η νεκροψία - νεκροτομή θα γίνει την Τρίτη και αναμένουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Λίνα Κεκέση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom