Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Γλυκά Νερά: Οι δολοφόνοι έψαχναν να βρουν "θησαυρό" - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση - Τι είπε ο σύζυγος της 20χρονης (βίντεο)


Τα λάθη των δολοφόνων της 20χρονης Καρολάιν βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., της οποίας αποτελεί προτεραιότητα η εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά. Όλα τα ευρήματα από τη ληστεία μετά φόνου της 20χρονης γυναίκας, δίπλα από το μωρό της, εξετάζονται εξονυχιστικά.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι τρεις δράστες, είναι πιθανότατα σεσημασμένοι με πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν αφήσει αποτυπώματα και DNA στο σπίτι, όπου παρέμειναν τουλάχιστον 1,5 ώρα, προκειμένου να βρουν το μεγάλο χρηματικό ποσό, που πίστευαν -έπειτα από σχετική πληροφόρησή τους- ότι είχε το ζευγάρι στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για στοχευμένο χτύπημα, γιατί οι δράστες ζήτησαν αμέσως χρήματα από το ζευγάρι, και μάλιστα θεωρούσαν ότι υπήρχαν ακόμη περισσότερα στο σπίτι, γι' αυτό δεν αρκέστηκαν στα 10.000 ευρώ τα οποία βρήκαν μέσα σε επιτραπέζιο παιχνίδι στο ημιυπόγειο, έπειτα από υπόδειξη του 32χρονου πιλότου, αλλά συνέχισαν να ψάχνουν το σπίτι και ζητούσαν από το ζευγάρι κι άλλα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι κακοποιοί είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου που είχε πραγματοποιήσει το ζευγάρι και θεωρούσαν ότι θα βρουν στο σπίτι ένα "θησαυρό". Ο 32χρονος σύζυγος της 20χρονης είπε στους αστυνομικούς ότι είχε κάνει ανάληψη ενός ποσού για κάποια έξοδα.

Οι κακοποιοί ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν, μέχρι να μπορέσουν να βρουν τα χρήματα. "Τους είπα αμέσως πού είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει το μαρτύριο γρήγορα. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχα κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια, δεμένη πάνω στο κρεβάτι κι εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο, ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου" ανέφερε ο 32χρονος.

Ο πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας εμφανίστηκε συντετριμμένος, εκφράζοντας, ωστόσο τη βεβαιότητα του ότι οι αρχές θα βρουν τους δράστες και θα προχωρήσουν στη σύλληψή τους. «Θα τους πιάσουνε. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς», είπε συγκεκριμένα πριν αποχωρήσει από το σημείο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν λοιπόν εάν και ποιοι γνώριζαν για το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ που είχε το ζευγάρι στο σπίτι, καθώς και ποιος ήταν ενήμερος για την αγορά του οικοπέδου στην οποία είχαν προβεί. Δηλαδή, αναζητούν μήπως κάποιος γνώριζε ότι είχε κάνει αυτή την αγορά και ηθελημένα ή άθελά του έδωσε αυτή την πληροφορία σε κάποιους.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΑΣ ερευνά πρόσωπα που είτε εργάστηκαν στο σπίτι του ζευγαριού, είτε γνώριζαν για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία, καθώς πλέον θεωρούν πως όποιος οργάνωσε την εισβολή, δεν επέλεξε τυχαία το συγκεκριμένο σπίτι.

Οι δύο ομάδες αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών που έχουν συγκροτηθεί για την υπόθεση "ξεσκονίζουν" φακέλους ποινικών που έχουν αποφυλακιστεί, κυρίως το τελευταίο διάστημα, και εκτιμούν ότι τα λάθη που έκαναν οι αδίστακτοι κακοποιοί θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους,

"Έκαναν λάθη, έμειναν πολλή ώρα μέσα στο σπίτι και πάλεψαν με το θύμα, την 20χρονη Καρολάιν. Άφησαν πίσω τους στοιχεία και όλα αυτά από την μανία τους να βρουν τα χρήματα" δήλωσε αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ. στο OPEN σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών για την άγρια δολοφονία της 20χρονης δίπλα στο μωρό της μέσα στο σπίτι της οικογένειας σταΓλυκά Νερά.

Οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών και Ληστειών, θεωρούν ότι οι έρευνες και η τεχνολογία θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί σύντομα η ταυτότητα των δραστών λόγω των λαθών αυτών. 

Πιστεύεται ότι πρόκειται για σεσημασμένους ληστές, για σκληρούς ποινικούς που έχουν κάνει στο παρελθόν ληστείες με τους ιδιοκτήτες μέσα στο σπίτι, έχοντας αφαιρέσει ακόμη και τη ζωή των θυμάτων τους. Έχει δοθεί εντολή να ασχοληθούν τα εγκληματολογικά εργαστήρια κατά προτεραιότητα με τα στοιχεία DNA που συλλέχθησαν και κατά δεύτερο χρόνο με αποτυπώματα.

Χθες, οι αστυνομικοί έδειξαν στον 32χρονο πιλότο ολόσωμες φωτογραφίες κακοποιών και του ζήτησαν να τις κοιτάξει για πολλή ώρα, μήπως κάποιος είτε από τη σωματοδομή του είτε από κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του θυμίσει έναν από τους τρεις ληστές και δολοφόνους της γυναίκας του. Πρόκειται για εικόνες από σεσημασμένους για παρόμοια αδικήματα, από κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν ή έλαβαν πρόσφατα άδεια από σωφρονιστικά ιδρύματα.

Η ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται σε 300 μέλη παλιών συμμοριών που προχωρούσαν σε ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια και έχουν αποφυλακιστεί την περίοδο 2019- 2021- εκμεταλλευόμενα προγενέστερους ευνοϊκούς νόμους, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ". 

Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών, συμμετείχαν σε σπείρες που είχαν προχωρήσει σε βιαιότητες εναντίον των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων κακοποιήσεων γυναικών. Στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη επισημαίνουν, ωστόσο, ότι ο τρόπος δράσης των κακοποιών ήταν πρωτοφανής, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί παρόμοιες βίαιες ληστρικές επιθέσεις σε Παλλήνη, Αγία Παρασκευή και αλλού.

Η πρωτοφανής εγκληματική ενέργεια προκάλεσε οδυνηρή έκπληξη ακόμη και στους έμπειρους αστυνομικούς, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι ίσως αποτελέσει την αρχή ενός νέου κύκλου ακραίων επιθέσεων. Παράλληλα, ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δώσει εντολή, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, για εντατικούς διασυνοριακούς ελέγχους, ώστε να αποσοβηθεί το ενδεχόμενο φυγής των δραστών στο εξωτερικό. 

Ακόμη εξετάζεται ενδελεχώς εάν η επίθεση σχετίζεται με πρόσφατη αγορά οικοπέδου 100.000 ευρώ από το ζευγάρι και εργασίες που θα άρχιζαν σε αυτό. Ήδη μάλιστα ερευνώνται άτομα που εργάζονταν στην εν λόγω κατοικία, ενώ οι τρεις δράστες επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ.

"Τύφλωσαν" τις κάμερες

Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει εργαστηριακά ευρήματα από τα ρούχα της 20χρονης και του συζύγου της από διάφορους χώρους της μεζονέτας, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να διαπιστώσει το δρομολόγιο των κακοποιών. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες πριν να εισβάλουν στο σπίτι κατέστρεψαν μια εξωτερική κάμερα, αλλά και μια εσωτερική που είχε τοποθετήσει το ζευγάρι για να βλέπει το μωρό του. Κάτι που δείχνει ότι οι δράστες πιθανότατα σχεδίαζαν μέρες την επίθεση και γνώριζαν ότι υπήρχαν κάμερες και πώς το σπίτι δεν διέθετε συναγερμό.

Οι αξιωματικοί δίνουν έμφαση στο υλικό από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας της περιοχής, καθώς το σπίτι είναι περίπου 100-150 μέτρα από τη λεωφόρο Λαυρίου και το γεγονός ότι το έγκλημα τελέστηκε ξημερώματα αποτελεί ένα επιπλέον στοιχείο για τις Αρχές. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν στοχοποιήσει κάποια αυτοκίνητα τα οποία φαίνεται να κινήθηκαν ύποπτα την ημέρα και τις ώρες της στυγερής δολοφονίας και μένει να φανεί αν είχαν κάποια εμπλοκή στην υπόθεση.

Την έπνιξαν με τα χέρια και ένα κομμάτι ύφασμα

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε σήμερα η νεκροψία στην 20χρονη, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία του θανάτου της. Ο θάνατος της άτυχης μητέρας οφείλεται σε “απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας”. 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο δράστης της αφαίρεσε τη ζωή κλείνοντάς της το στόμα και τη μύτη πιθανότατα με κάποιο πανί και με τα χέρια του. Η Καρολάιν δεν μπορούσε να αναπνεύσει με αποτέλεσμα να επέλθει ο βίαιος ασφυκτικός θάνατος.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom