Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Αγρια επίθεση και σοβαρός τραυματισμός σταθμάρχη του Μετρό από αρνητές μάσκας


Αγρια επίθεση σε σταθμό του Μετρό δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι ένας εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ από αρνητές της μάσκας.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας ο εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Επίθεση από αρνητές μάσκας σε σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε σήμερα, εντός συρμού του Μετρό, εργαζόμενος- υπεύθυνος σταθμού της εταιρείας την ώρα που μετέβαινε στο χώρο εργασίας του, επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του και τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ο εν λόγω εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα , ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.

Το θύμα με πόνους στο πρόσωπο και το σώμα του μεταφέρθηκε σε χώρο του σταθμού, απ΄ όπου τον παρέλαβε μετά από λίγο το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Ερευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία, ενώ η ΣΤΑΣΥ θα συμβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Παράλληλα η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα συνδράμει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων της, ενώ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού που απαιτείται να έχουν κατά τη διάρκεια της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom